Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Viitorul a adus o armă secretă

Ziarul de Vrancea
22 feb 2018 566 vizualizări

FC Viitorul a anunțat că l-a achiziționat pe atacantul Robert Răducanu, de la Concordia Chiajna, cu două zile înaintea meciului cu CSM Poli Iași, din ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I. Răducanu a semnat un contract pe trei ani și jumătate.

Am ales Viitorul pentru că este campioana României, pot crește aici foarte mult. A contat foarte mult și faptul că voi lucra alături de domnul Hagi, dar și că li se oferă multe șanse de a juca celor tineri. Îmi doresc să confirm încrederea, să ajung titular și să încheiem campionatul cât mai sus în clasament“, a declarat Robert Răducanu. 

Calificare prestigioasă a blăjencelor

Campioana en-titre a României la volei feminin, Volei Alba Blaj, a învins joi, pe teren propriu, formația poloneză Developres Rzeszow, cu scorul de 3-1 (15, 16, -20, 12) acesta fiind al cincilea succes consecutiv în grupa A a Ligii Campionilor. Volei Alba Blaj s-a calificat astfel în faza Play-off 6 a competiției. În cealaltă partidă a grupei, Volero Zürich s-a impus în deplasare, cu ASPTT Mulhouse VB, scor 3-1. După cinci etape, Volei Blaj este lider, cu 14 puncte, urmată de Volero, cu 10, ASPTT și Developres, ambele cu câte 3 puncte. Campioana României se califică în faza Play-off 6. În ultimul meci din grupa A, campioana României va juca în deplasare, în 27 februarie, cu Volero Zurich.

Etapa începe la Craiova

Arbitrul George Rădulescu va conduce la centru meciul CS Universitatea Craiova - ACS Poli Timișoara, primul din ultima etapă a sezonului regulat, care se va disputa, astăzi, de la ora 20.45. Rădulescu va fi ajutat de Iulian Radu și Radu-Iulius Timar, în timp ce rezervă va fi Denis Haidiner. Observatori vor fi Cristian Nica și Romulus Chihaia.

Mai câștigă și Becali în fața Armatei

Tribunalul București a respins, miercuri, cererea Clubului Sportiv al Armatei Steaua ca gruparea de fotbal patronată de Gigi Becali să nu mai folosească marca FCSB. Sentința nu este definitivă. "Respinge acțiunea ca neîntemeiată. Obligă reclamantul la plata către pârâtul FCSB a cheltuielilor de judecată parțiale în sumă de 10.000 lei. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Tribunalul București", se arată pe portalul instanțelor de jduecată. În data de 21 decembrie 2016, în litigiul cu Clubul Sportiv al Armatei, Curtea de Apel București i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" și "Steaua București" în denumirea societății comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua București SA, și în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociațiile și federațiile sportive (FRF și LPF). După această decizie, Becali a înregistrat marca "FCSB", dar și aceasta a fost contestată de juristul CSA, Florin Talpan, care a considerat că se poate confunda cu FC Steaua București și cu mărcile anulate.

Roma s-a încurcat în Ucraina

Echipa Șahtar Donețk a învins, miercuri seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa AS Roma, într-un meci din optimile de finală ale Ligii Campionilor, în care a fost condusă cu 0-1, prin golul marcat de Cengiz Under, în min. 41. În repriza a doua, elevii lui Paulo Fonseca au reușit două goluri frumoase prin Ferreyra (’52) și Fred (’71). În celălalt meci al zilei, Sevilla a remizat pe teren propriu cu Manchester United, scor 0-0. Echipa gazdă a ratat multe ocazii, dar elevii lui Mourinho au fost salvați de noroc și paradele portarului De Gea. Meciurile retur vor avea loc pe 13 martie.

Suflat de sub nasul lui Hagi

Noul fundaș al CSU Craiova, Florin Gardoș, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că a mai avut o discuție cu Gheorghe Hagi, patronul și antrenorul FC Viitorul, înainte de a semna cu gruparea craioveană. "Eu nu am discutat cu nimeni de la Steaua, nici în vară nici acum. Restul sunt povești. în perioada aceasta singurul om cu care am vorbit, și vreau să-i mulțumesc, este Gică Hagi. Am luat în considerare și varianta Viitorul, am avut o conversație cudânsul și vreau să-i mulțumesc pentru sfaturile pe care mi le-a dat. Cam atât, nu vreau să vorbesc mai mult despre conversația avută cu dânsul", a declarat jucătorul. Florin Gardoș a fost împrumutat de la Southampton formației CSU Craiova, până la finalul actualului sezon.

Muntari, coleg cu Andone

Clubul Deportivo La Coruña a anunțat, joi, că mijlocașul ghanez Sulley Muntari a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon cu gruparea la care este legitimat Florin Andone. Muntari, primul jucător ghanez din istoria clubului Deportivo La Coruña, se antrenează cu echipa din LaLiga din data de 9 februarie. Sulley Muntari, în vârstă de 33 de ani, a jucat ultima dată în Italia, la Pescara. El a evoluat anterior, între  altele, pentru Inter Milano și AC Milan. Cu Inter, Muntari a câștigat opt trofee, între care și Liga Campionilor în 2010.

Krușelnițki a pierdut medalia

Sportivul rus Alexander Krușelnițki, depistat pozitiv cu medonium la două controale antidoping, a fost deposedat de medalia de bronz cucerită la curling, la JO de la Pyeongchang, pe care o câștigase la dublu mixt, împreună cu soția lui, Anastasia Brîzgalova. Bronzul ar urma să revină echipei Norvegiei, clasată pe locul IV, dar decizia va aparține CIO și Federației Internaționale de Curling. Krușelnițki nu a mai fost audiat de TAS, pentru că nu a cerut acest lucru. El a recunoscut controlul pozitiv, dar a negat că a luat intenționat substanța interzisă.Sportivul rus a fost depistat pozitiv cu meldonium de două ori în două zile, la JO-2018 de la Pyeongchang.

Gremio a câștigat Recopa

Gremio Porto Alegre a câștigat, miercuri, după 22 de ani, Recopa Sudamericana, echivalentul Supercupei Europei. Brazilienii au învins, la loviturile de departajare, cu 5-4, pe Independiente. După 90 de minute de joc, scorul a fost 0-0. Argentinienii au evoluat din minutul 42 fără Fernando Amorebieta, eliminat. La penaltiuri, Martin Benitez a fost singurul jucător care a ratat, chiar la ultima lovitură. În meciul tur, disputat la Buenos Aires, scorul a fost 1-1. Anul trecut, Gremio a câștigat Copa Libertadores, iar Independiente s-a impus în Copa Sudamericana. Gremio a triumfat a doua oară în istorie în Recopa Sudamericana.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.