Sport

VIDEO | Handbaliștii de la CSM Focșani 2007 s-au calificat în optimile cupei EHF

Ziarul de Vrancea
6 dec 2021 1772 vizualizări

Handbaliștii de la CSM Focșani 2007 s-au calificat în turul următor al competiței europene cupa EHF, respectiv optimile competiției, după ce au pierdut sâmbătă seară, în deplasare, la doar un gol diferență, meciul cu formația islandează Huakar.

Deși au controlat întreg meciul, conducând aproape permanent, spre finalul partidei gazdele au preluat conducerea. Era însă prea târziu. Scor final Haukar Handball Islanda-CSM Focșani 2007: 27-26 (10-14)

Scorul la pauză Haukar Handball Islanda-CSM Focșani 2007: 10-14

În meciul tur din turul 3 al cupei EHF, disputat sâmbătă, 27 noiembrie 2021, în Sala Sporturilor din Focșani, scorul final a fost CSM Focșani 2007 – Haukar Handball Islanda: 28-26 (16-14).

Urmăriți în VIDEO de mai jos înregistrarea integrală a meciului Haukar Handball Islanda-CSM Focșani 2007:27-26 (10-14)

VIDEO:HaukarTV

CSM Focșani avea de apărat avantajul de două goluri luat în prima manșă (28-26) și a început foarte bine returul din Islanda, cu Haukar.

Astfel, dacă la Focșani oaspeții au avut inițiativa în debutul partidei, vrâncenii au fost cei care au condus la Hafnarfjordur, asta și pentru că, spre deosebire de meciul-tur, portarul Ștefan Marocico a avut mai multe intervenții importante, apărând inclusiv o aruncare de la 7 metri.

Așa s-a făcut că, deși primiseră și două eliminări, handbalilștii de la CSM Focșani aveau 5 goluri avans în minutul 20, 11-6.

După ce au intrat cu 4 goluri avans la pauză (14-10), vrâncenii au ales să abordeze faza ofensivă la trecerea timpului în mitanul secund. Atacurile prelungite până la limita pasivului, într-un ritm de vals, au făcut ca elevii lui Dalibor Cutura să înscrie doar 9 goluri în 27 de minute, trăind periculos finalul de meci, iar dacă n-ar fi fost intervențiile lui Marocico lucrurile s-ar fi complicat mult mai tare. Islandezii au egalat la 23 în minutul 58, dar n-au putut să ia conducerea decât cu o secundă înainte de final, iar CSM Focșani merge în optimi cu scorul general de 54-53.

Haukar Handball Islanda – CSM Focșani 2007: 27-26 (10-14) Arbitri: Yann Carmaux / Julien Mursch (Franța)

Haukar Handball Islanda: Edvardsson, Stefansson – Jonasson 7, Baruson 5, Aronsson 4, Heimisson 3, Thorgeirsson 2, Gudmundsson 2, Bjornsson 2, Brynjolfsson 2, Jonsson, Orvarsson, Olafsson, Einarsson. Antrenor: Aron Kristjansson.

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Rață 6, Hrimiuc 4, Marijanac 4, Marjanovic 4, Mănescu 3, Krstevski 3, Miroiu 2, Ragea, Popovici, Drăgan, Mocanu. Antrenor: Dalibor Cutura.

Text informații:handbalmania.ro

Citiți și: Interviul lui Bogdan Rață (CSM Focșani 2007) pentru handbalmania.ro la finalul meciului Haukar Handball Islanda-CSM Focșani 2007:27-26(10-14) disputat sâmbătă 4 decembrie 2021: ”Am muncit permanent pentru a ne depăși condiția, fiindcă s-a crezut în noi și nu ne oprim aici”

Aflată la sezonul de debut în cupele europene, CSM Focșani 2007 a izbutit să ajungă în faza optimilor de finală, după ce a eliminat lidera campionatului islandez, Haukar. E o performanță notabilă pentru echipa vrânceană și ai săi pătimași suporteri. Vă oferim un interviu cu golgheterul echipei moldovene în returul din Islanda, pivotul Bogdan Rață.

Rep.: Felicitări, Bogdane, pentru calificare ! Cum a fost returul cu Haukar ?

Bogdan Rață: În primul rând, vreau să spun că sunt foarte fericit pentru această calificare și sunt foarte mândru de echipa mea, cu care am venit în Islanda doar cu gândul la victorie. Nu ne-am gândit nicio secundă la avantajul de 2 goluri din tur, fiindcă în handbal 2 goluri nu înseamnă absolut nimic. Am trecut de o echipă puternică și nu o spun eu, ci o spune clasamentul campionatului islandez, unde sunt pe primul loc, vorbim de o țară cu un handbal foarte dezvoltat. Au reușit să ne bată într-o singură repriză din patru, i-am dominat în ambele meciuri și cred că am arătat mai multă maturitate.

Rep.: Cum ai trăit finalul din Islanda, după ce ați fost egalați ?

B.R.: Am trăit periculos finalul de joc, am avut mari emoții când am fost egalați și cred că nu ar fi trebuit să ajungem acolo, însă am reușit să marcăm și să mergem la +1 în ultimul minut, iar de acolo nu am mai gândit clar ultimele secunde, știind că avem calificarea în mână.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine această calificare ?

B.R.: Faptul că am ajuns în optimile cupei EHF la debutul CSM Focșani în cupele europene îmi dă o mare satisfacție, mă gândesc la toată evoluția echipei din ultimii ani, am plecat din subsolul clasamentului și am muncit permanent pentru a ne depăși condiția, fiindcă s-a crezut în noi și nu ne oprim aici. Mulțumim comunității din Focșani, ei ne dau aripi când jucăm acasă, dar le-am simțit energia și la 5000 de kilometri depărtare.

Rep.: Ce fel de adversar preferi pentru turul următor ?

B.R.: În primul rând, mi-aș dori să evităm echipele românești, iar dacă ar fi să aleg, chiar dacă știu că ar fi o luptă dificilă, cred că aș alege tot o echipă nordică.

Text informații:handbalmania.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.