Sport

VIDEO | Eduard Iordănescu, noul antrenor al naționalei de fotbal, a fost fotbalistul Unirii Focșani între anii 1999-2000

Ziarul de Vrancea
27 ian 2022 1454 vizualizări

Eduard Iordănescu a fost prezentat oficial ca selecționer al echipei naționale. Acesta semnat un contract cu FRF valabil până în 2024. Fost antrenor ultima dată la FCSB, Iordănescu a fost prezentat marți, 25 ianuarie, 2022, într-o conferință de presă care a avut loc la Mogoșoaia.

În perioada cât a fost fotbalist, noul selecționer al echipei naționale a României, Eduard Iordănescu a fost jucatorul echipei de fotbal Unirea Focșani, în perioada 1999 - 2000. La Focșani, Eduard Iordănescu a jucat în 32 de meciuri și a marcat 10 goluri.

VIDEO:FRF TV

Ce a spus președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu la prezentarea lui Eduard Iordănescu ca noul selecționer al naționalei

„Astăzi suntem aici în fața dumneavoastră să-l prezentăm pe noul selecționer al naționalei. Elementele principale care au contat în această decizie au fost disponibilitatea și dorința de a reuși. La acestea se adaugă și experiența de antrenor, spiritul său analitic, cunoașterea la zi a fotbalului românesc dar și un avantaj, că a lucrat aproape cu toți jucătorii pe care îi avem astăzi la nivel de echipă națională. Este un antrenor tânăr, dar cu o experiență foarte mare la nivelul Ligii 1. În ceea ce privește contractul, se întinde pe următoarele două campanii de calificare. Un contract care ne-am dori să se întindă pe următorii doi ani și jumătate”, a spus Răzvan Burleanu, marți 25 ianuarie 2022 la  la prezentarea lui Eduard Iordănescu ca noul selecționer al naționalei României la fotbal seniori 

Primele declarații ale lui Eduard Iordănescu ca selecționer al naționalei României la fotbal seniori

„Înainte de toate vreau să mulțumesc domnului președinte, întregii conduceri a FRF pentru încredere. Contează foarte mult pentru mine, am simțit încredere în munca pe care putem s-o facem împreună. Noi toți ne-am fi dorit calificări, e de discutat în ceea ce înseamnă rezultatele, dar munca lor a fost una bună, au muncit să construiască un mediu bun pentru performanță și au participat în mod activ la promovarea unor jucători tineri. În ceea ce mă privește mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de mândrie, de entuziasm. Am încredere că putem împreună cu băieții, cu conducerea FRF și cu încrederea dumneavoastră să construim o echipă care să ne facă mândri din nou și să producem performanțe, așa cum toată lumea așteaptă.Vin cu toată deschiderea, mă simt extrem de bucuros și de onorat. Sunt mândru de realizările tatălui meu, m-am inspirat de-a lungul timpului din ele. Când am plecat în această meserie am îmbrățișat tot ceea ce înseamnă aceste provocări. După cum mă știți, pun foarte mult preț pe detalii. Pentru mine a fost foarte important să înțeleg toate așteptările. Au fost etape firești pe care le-am parcurs împreună, ajungând la un punct final care mă bucură.Eu am spus că orice antrenor își dorește să fie prima variantă, eu am fost tot timpul prima variantă la echipele la care am activat. În ceea ce înseamnă echipa națională, eu cred că am demonstrat că am capacitatea să pun în plan secund orice fel de orgoliu, latura financiară aproape că nu a contat, pentru că este și ea importantă pentru orice antrenor. Focusul meu a fost total pentru discuțiile cu domnul Stoichiță și domnul președinte, cu ei am interacționat cel mai mult.

Despre accidentarea lui Ianis Hagi - „O veste proastă atât pentru el cât și pentru noi toți, o să-mi doresc să vorbesc cu el în cel mai scurt timp, este un jucător cu foarte mult potențial, a început să demonstreze lucruri. Traversa o perioadă foarte bună și cu siguranță ne va afecta. Trebuie încurajat, trebuie susținut și trebuie să avem răbdarea necesară pentru a-l recâștiga”

Despre susținerea politică - „Am fost susținut de americani. E bine că ați deschis acest subiect, cred că putem să-l închidem odată pentru totdeauna. În 12 ani am fost activ, am fost implicat în mai multe proiecte. Cred că în acești 12 ani, puterea politică s-a schimbat de cel puțin 20 de ori. Nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine, consider că cine a spus asta îmi aduce un afront important în ceea ce înseamnă munca mea. Toate echipele pe care le-am preluat au mers în sus, chiar dacă au fost cazuri când nu am dus la capăt un proiect. Cred că cine susține acest lucru este lipsit de logică elementară sau este doar rău intenționat. Dacă politicul s-ar fi implicat, înseamnă că mai face și lucruri bune””, a spus Edi Iordănescu.

VIDEO:FRF TV

În perioada cât a fost fotbalist, noul selecționer al echipei naționale a României, Eduard Iordănescu a fost jucatorul echipei de fotbal , Unirea Focșani , în perioada 1999 - 2000. La Focșani, Eduard Iordănescu a jucat în 32 de meciuri si a marcat 10 goluri.

Eduard Iordănescu a fost jucător de fotbal la următoarele echipe:Steaua Bucuresti, Sportul Studențesc, Rapid Bucuresti, Unirea Focsani, Rocar Bucuresti, Petrolul Ploiești, FC Vaslui, Panionis, Alki Larnaca.Eduard Iordănescu a fost antrenor la următoarele echipe:Steaua Bucuresti, Astra Giurgiu, FC Vaslui, CFR Cluj Napoca, Gaz Metan Mediaș, ASA Tg. Mures, Panduri Tg. Jiu, FCSB, TSKA Sofia.În perioada cât a fost fotbalist la Focșani dar și după aceea Eduard Iordănescu a fost si este coleg si prieten, cu fotbalistul vrancean, Narcis Răducan.Text informații:Sportuldevrancea Focsani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.