Sport

VIDEO | Echipa de fotbal băieți U10 a Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani, între primele patru echipe din România

Ziarul de Vrancea
30 mai 2023 2187 vizualizări

Performanță deosebită a micilor fotbaliști de clasa a III și a IV- a de la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani. Echipa de fotbal băieți U10 (clasele III-IV, 9-10 ani) a Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani a ajuns între primele patru formații din România. Aceasta după ce formația menționată s-a calificat în semifinalele competiției Cupa Tymbark U10 , băieți, alături de reprezentativele similare ale județelor Cluj, Bihor și Dolj. Finalele competiției Cupa Tymbark U10 băieți se vor desfășura pe stadionul Rapid din București.

Citiți și:Peste 100.000 de copii s-au înscris în ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior, ediția 2022-2023

VIDEO:Maspex Romania

103.788 de copii au luat startul în decembrie în fazele pe școală ale celei mai importante competiții de fotbal dedicate elevilor din România.

La 1 octombrie 2022 s-a dat startul înscrierilor în cea mai importantă competiție de fotbal pentru elevii din România ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Până pe 30 noiembrie 2022, elevi cu vârste între 6 și 12 ani, fete și băieți din toată țara au putut fi înscriși în Cupa Tymbark Junior, parte integrantă a programului Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal. Competiția este organizată de către Federația Română de Fotbal și Maspex Romania prin brandul Tymbark, în colaborare cu Ministerul Educației.

Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSȘ) este organizată în fiecare an școlar și cuprinde campionate școlare sportive și interșcolare adresate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar. Începând cu anul 2022, Cupa Tymbark Junior a devenit ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Astfel, proiectul valorifică noi oportunități de dezvoltare pentru îndeplinirea promisiunilor făcute încă de la inițierea sa, de a încuraja copiii din toată țara să facă mișcare, să își pună în valoare potențialul sportiv și să își descopere talentul la fotbal.

Competiţia se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete şi este organizată, începând cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi încheind cu faza naţională. Participă elevi ai echipelor unităților școlare din învățământul preuniversitar, forma de zi, înscriși în registrul matricol al unității școlare pe care o reprezintă.

ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior se desfășoară pe trei categorii de vârstă:

- U8 (clasele 0-II, 6-8 ani)

- U10 (clasele III-IV, 9-10 ani)

- U12 (clasele V-VI, 11-12 ani).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.