Sport

VIDEO | CSM Adjud1946 - CSL Victoria Gugești:4-3 în, finala Cupei României, la fotbal etapa județului Vrancea 2023

Ziarul de Vrancea
11 iun 2023 1254 vizualizări
Finala Cupei României, la fotbal etapa județeană  CSM Adjud1946 - CSL Victoria Gugești a încheiat sezonul 2022-2023 acestui sport în Vrancea la nivel de seniori miercuri seară 07 iunie 2023.În final supă prelungiri și executarea loviturilor de la 11 metri  formația CSM Adjud1946  si-a luat revansa din campionat si a stricat sărbătoarea eventului CSL Victoriei Gugesti! 

Urmăriți în VIDEO de mai jos înregistrarea integrală a meciului de fotbal CSM Adjud1946 - CSL Victoria Gugești disputat miercuri 7 iunie 2023 pe stadionul Milcovul din Focșani,  în, finala Cupei României,etapa județului Vrancea 2023   

VIDEO:SDV TV

În timpul regulamentar de joc, în repriza I- a meciului au fost destul de puține faze de poartă și prin urmare la fel și ocazii de gol. Fotbaliștii de la CSL Victoria Gugești fiind cotați favoriții meciului, au avut mai mult posesia mingiei.A fost însă vorba de o dominare sterilă fără a pune în pericol, cu adevărat, poarta adversarilor de la CSM Adjud 1946.Cu acest curs la jocului , spre finalul primei reprize, însă  a fost foarte aproape ca golgeterul sezonului 2022-2023, Francis Agbleta, fotbalistul CSM Adjud 1946 să profite de o ieșire neinspirată dintre buturi a portarului gugeștenilor, Apenciucesei.Fotbalistul adjudean a șutat însă balonul departe de poartă.Cea de a II-a repriză a meciului a păcut ceva mai spectaculosă decât prima parte a jocului.Chiardacă tot fotbaliștii de la CSL Victoria Gugești au fost cei care au dominat la ”impresia artistică”ei nu au reușit, însă, să înscrie, în ciuda a cel puțin două ocazii importante de gol.Fotbaliștii de la CSM Adjud 1946 au mizat la fel ca-n prima repriză pe contraatac, căutând să-l pună-n valoare mai ales pe golgheterul lor Agbleta.În final nu s-au putut evita prelungirile finalei din acest punct de vedere ostilitățile evoluând similar ca în finala sezonului de anul trecut. Nici cele două reprize de prelungiri n-au adus golul pentru vreuna din finaliste.În acest mod s-a ajuns inevitabil la executarea loviturile de la 11 metri.Iar la acest episod al finalei fotbaliștii de la CSM Adjud 1946 s-au dovedit a fi mai inspirați și mai lipsiți de trac. Pentru formația CSL Victoria Gugești au ratat loviturile de la 11 metri doi dintre cei mai experimentați jucători: Mădălin Predoiu și Cătălin Costin. După executarea loviturilor de la 11 metri tabela avea să arate CSM Adjud 1946 – CSL Victoria Gugești, scor final 4-3 (0-0, 0-0, 0-0). Cu victoria de miercuri 7 iunie 2023 de pe stadionul Milcovul din Focșani formația CSM Adjud 1946 își ea revanșa în fața campioanei județului Vrancea ediția 2022/23, CSL Victoria Gugești care câștigase meciurile directe din campionat, atât pe teren propriu cât și în deplasare. Portarul echipei de fotbal CSM Adjud 1946, Mihai Atomei, a fost considerat cel mai bun om al finalei.El a avut  câteva intervenții salvatoare pentru formația sa în timpul meciului celor 90 de minute de joc + 30 de prelungiri și a apărat lovitura de la 11 metri executată de Costin. Atacantul Francis Agbleta, al formației CSM ADJUD 1946 a primit titlul de golgheter al sezonului, cu 45 de goluri marcate.După meciul de miercuri 7 iunie 2023 campioana Superligii Vrancea, la fotbal seniori CSL Victoria Gugești, mai are două meciuri extrem de importante.Este vorba despre cele două partide din dubla manșă a barajului pentru promovarea în Liga 3. CSL Victoria Gugești se va confrunta cu formația renumitului antrenor renumit, Petre Grigoraș, Axiopolis Cernavodă. Meciul tur va avea loc la Gugești, pe 17 iunie 2023, iar returul se va disputa la Cernavodă, pe 24 iunie 2023.

În pauza finalei de miercuri 7 iunie 2023, Asociația Județeană de Fotbal Vrancea a premiat campioanele județene la juniori C, respectiv Prosport Focșani, la Elită, și Inizio Focșani, dar și pe fetele de la ACS Estera Țifești, campioane la U11. Premierea a fost făcut de doi foști jucători iubiți și respectați ai Focșaniului, Mihai Puiu Oprișan și Gică Canaragiu ( și ei premiați, la rândul lor, de AJF) cei care au dat și lovitura de începere a finalei.

Citiți și:CSM Adjud 1946 este câștigătoarea Cupei României la fotbal seniori, faza județeană

Finala disputată miercuri, 7 iunie 2023 pe stadionul ”Milcovul” din Focșani a opus echipele clasate pe primele două locuri în Superliga Vrancei, CSL Victoria Gugești și CSM Adjud 1946. Adjudenii s-au impus cu scorul de 4-3 după executarea loviturilor de departajare, după ce la finalul celor 120 de minute regulamentare scorul a fost egal, 0-0.CSM Adjud 1946 va juca în luna iulie 2023 în faza regională a competiției.

Premierea echipei din Adjud a fost făcută de președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru și reprezentanții Consiliul Județean Vrancea, Claudiu Matei, Cristi Bălosu și Alin Șerban. Premierile fac parte din Proiectul Dezvoltarea fotbalului din județul Vrancea/Sportul pentru toți, derulat de AJF Vrancea și CJ Vrancea.

Lovitura de începere a finalei județene a Cupei României a fost dată de două foste glorii ale fotbalului vrâncean, respectiv Mihai Oprișan, zis nea Puiu și Gică Canaragiu. Puiu Oprișan este artizanul unei performanțe deosebite pentru fotbalul vrâncean, câștigarea titlului national la categoria juniori 2, în anul 1986, echipă la care evoluau în acea perioadă nume marcante ale fotbalului din județul nostru, cum ar fi Narcis Răducan, Ionica Serea, Sorin Colceag, Claudiu Manta, Lucian Hristea, Marcel Dragomir, Lucian Hristea și alții. De-a lungul perioadei de antrenor, nea Puiu a descoperit și format generații întregi de fotbaliști care au evoluat la echipe din Romania și nu numai. 

Gică Canaragiu, a bifat peste 300 de partide în decursul carierei sale de jucător. A evoluat pentru Oțelul Galați, Ancora Galați, și, transferat la Unirea Focșani, a fost golgeterul echipei de pe Milcov mulți ani de zile. Poreclit "Motoreta" pentru viteza pe care o avea, a rămas în memoria spectatorilor prin capacitatea de efort, dar și prin golurile incrise la jocurile echipei pe care o reprezenta. Ca antrenor a descoperit mulți jucători, o parte dintre ei, Remus Popa, Adi Oltianu sau Dani Oltianu, fiind componenții echipelor ce au jucat finala Cupei României. Respect Puiu Oprișan și Gică Canaragiu pentru tot ce ați făcut pentru fotbalul vrâncean!

În pauza finalei Cupei României, faza județeană, au fost premiate alte patru campioane ale fotbalului din județul Vrancea. Președintele AJF Vrancea, Dan Dumitru și reprezentanții Consiliului Județean Vrancea, Claudiu Matei, Cristi Bălosu și Alin Șerban au premiat campioanele la juniori C-Inizio Focșani, la juniori C-elită-Prosport Focșani, fetele U 11 de la Estera Țifești și pe senioarele de la Estera. Echipa din Țifești a câștigat liga a treia la fotbal feminin și a promovat în liga a doua. Premierile fac parte din Proiectul Dezvoltarea fotbalului din județul Vrancea/Sportul pentru toți, proiect derulat de AJF Vrancea și CJ Vrancea.

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.