Sport

VIDEO | Continuarea finanțării Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007, sub semnul incertitudinii

Ziarul de Vrancea
29 iun 2021 3202 vizualizări

În ultimele zile, odată cu suspendarea prin hotărâre judecătorească - nedefinitivă, dar executorie - a bugetului municipiului Focșani pe anul 2021, a mai apărut în spațiul public local în discuție problema continuării finanțării din menționatul buget a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007.

Problemele ar trebui soluționate urgent, întrucât participarea echipelor clubului la competițiile viitoare cer un răspuns clar în privința finanțării. La fel de urgent ar trebui găsite soluții și în cazul contractelor cu sportivii și antrenorii, strâns legate și ele de participarea echipelor CSM Focșani 2007 la viitoarele competiții.

Așa cum se știe, odată cu schimbarea majorității politice în Consiliul Local Focșani s-a modificat și componența Comitetului Director al clubului Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007.

Actualmente, structura care conduce clubul sportiv al municipalității îi are în componență pe primarul municipiului, directorul CSM, doi consilieri locali – liberalii Liviu Macovei și Cristian Zîrnă – și Paul Alexandrescu, reprezentantul comunității. Practic, majoritatea politică din Consiliul Local Focșani deține și controlul majorității Comitetului Director al clubului Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 prin cei doi consilieri locali liberali și prin reprezentantul comunității numit tot prin votul amintitei majorități.

Având în vedere actuala structură a Comitetului Director al clubului CSM Focșani 2007, cererea de mai jos a grupului de consilieri PNL-USR-PLUS din Consiliul Local Focșani adresată CSM Focșani 2007

a primit replica următoare din partea primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă:

„Grupul de consilieri majoritari din Consiliul Local Focșani încearcă să paseze responsabilitatea în legătură cu activitatea CSM Focșani 2007!

Consilierii locali PNL au convocat, zilele trecute, Comitetul Director al CSM Focșani 2007 pentru a discuta și a găsi soluțiile financiare pentru funcționarea clubului și pentru participarea echipelor de handbal și de baschet în campionatele naționale, ediția 2021-2021.

Ca urmare a faptului că la ședința respectivă nu au reușit să cristalizeze o soluție, cei din PNL încearcă să inducă în eroare opinia publică cu privire la destinul clubului și viitorul sportivilor.

Fac precizarea că PNL deține majoritatea în cadrul Comitetului Director al CSM Focșani 2007 și, mai mult, alături de USR PLUS, același PNL deține majoritatea și în Consiliul Local Focșani, astfel că toate deciziile și soluțiile privind finanțarea clubului sportiv municipal le sunt la îndemână, «la doar un vot distanță».

Hotărârile luate de la începutul anului de majoritatea PNL-USR PLUS au dus la o lipsă de orizont în ceea ce privește activitatea sportivă competițională de la nivelul clubului, la fel cum este adevărat faptul că, în lipsa unui orizont de așteptare, sportivii de la echipele de handbal și baschet își vor căuta alte cluburi la care să joace.

Repet!Găsirea soluțiilor pentru continuarea activității competiționale a CSM Focșani 2007 este exclusiv la îndemâna consilierilor PNL-USR PLUS, care au hotărât ca reprezentanții lor să dețină majoritatea și în Comitetul Director al clubului sportiv municipal.

În aceste condiții, actuala abordare a majorității din Consiliul Local Focșani față de situația CSM Focșani 2007 nu este decât pură demagogie, izvorâtă din speranța că poate, poate cineva mai crede că Misăilă este vinovatul de serviciu!

Deoarece ei sunt direct responsabili pentru ceea ce se întâmplă acum cu CSM Focșani 2007, consilierii PNL -USR PLUS sunt OBLIGAȚI să vină cu soluții reale pentru continuarea activității clubului sportiv!

Dacă nu sunt în stare să le găsească, atunci să vină în fața cetățenilor și să explice cum au reușit în doar câteva luni să îngroape mișcarea sportivă competițională din Focșani!”-Cristi Valentin Misăilă

Într-o conferință de presă susținută vineri, 25 iunie 2021, liberalul Liviu Macovei, președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007, a anunțat că echipa de fotbal seniori a clubului ar putea să nu fie înscrisă în campionat și a cerut demisia responsabililor și renegocierea contractelor.

„Acest club, conform regulamentului de organizare și funcționare este condus de directorul clubului și Comitetul director. Cei care au condus acest club nu au ținut cont de regulamente, de respectarea lor și am ajuns în postura în care CSM Focșani 2007 a fost condus doar de primarul Misăilă, care nu s-a uitat și la regulament. Comitetul director are această  atribuție de a asigura finanțarea, dar mai sunt încă 30 de subpuncte foarte importante pe care trebuie să le asumăm CSM Focșani 2007 nu a fost condus conform regulamentelor și îmi asum această declarație. (…)

 S-au făcut cheltuieli foarte mari la unele secții, s-a folosit politica pumnului în gură, în care ni s-a cerut doar să finanțăm și atât. M-a deranjat că s-au prelungit contracte, chiar până în iunie, 2022, fără să fie discutate în Comitetul Director. Este un club de drept public clubul, nu privat. Strategia trebuie schimbată și trebuie discutată cu Comitetul Director”, a menționat Liviu Macovei în conferința de presă susținută vineri 25 iunie 2021.

Acesta a atras atenția asupra situației echipei de fotbal, unde s-au negociat contracte fără a se ține cont de Comitetul Director. Liviu Macovei a cerut în aceeași conferință de presă demisia președintelui secției de fotbal și renegocierea contractelor jucătorilor, pentru a nu fi afectată situația întregului club.

”Dacă nu se rezolvă aceste probleme, secția de fotbal nu se va înscrie în campionat. O luăm de la zero. Eu nu accept încălcarea regulamentului”, a amenințat Liviu Macovei vineri, în conferința de presă susținută la sediul PNL Vrancea. Liviu Macovei a subliniat că această soluție este nenegociabilă și ea trebuie rezolvată foarte repede, până la 5 iulie când este programată reunirea lotului echipei de fotbal pentru următorul campionat. „Nu ne dorim promovarea echipei de fotbal în Liga 2”, a mai declarat Liviu Macovei.

Referitor la aceste declarații ale lui Liviu Macovei. președintele Comitetului Director al CSM Focșani 2007, Nicuta Oprea, președintele secției de fotbal, a declarat următoarele, citat de sportuldevrancea.ro:

„Nu voi intra acum în polemică cu domnul Macovei. La secția fotbal nu s-a găsit nici o neregulă de nici un fel în cei doi ani de când sunt președinte. Avem contracte valide, vizate și înregistrate la FRF. Afirmațiile dânsului din conferința de presă nu sunt corecte. Avem răspunsuri la toate afirmațiile dânsului, dar le vom prezenta pe toate și mai mult decât atât, la momentul potrivit. După o pandemie grea, după multe atacuri asupra echipei venite chiar de aici din Focșani și din județul Vrancea, când am pierdut participarea la barajul de promovare la doar 2 puncte, acum când ar fi trebuit să pregătim cu toții cu calm și răbdare un moment mult așteptat, promovarea, echipa primește o nouă lovitură. Da, acum nu voi răspunde, dar domnul Macovei va primi toate răspunsurile. Demisia nu o voi prezenta, pentru că nu există motive clare ca eu să-mi dau demisia. Am un contract și trebuie să-l duc la capăt. "

Vizionați și ce au spus participanții la întâlnirea pe tema finanțării clubului CSM Focșani 2007 organizată de publicația locală Sportul de Vrancea sâmbătă, 26 iunie 2021, în fața sălii sporturilor din municipiul reședință a județului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.