Sport

Victorie micuță, semnată de Ronaldo

Ziarul de Vrancea
21 iun 2017 1099 vizualizări
Portughezii nu s-au ostenit prea mult pentru victorie
Portughezii nu s-au ostenit prea mult pentru victorie

*Rusia – Portugalia 0-1 (0-1) în Cupa Confederațiilor

Naționala Portugaliei, campioana europeană en titre, a învins-o pe cea a Rusiei cu scorul de 1-0, prin golul înscris de vedeta Cristiano Ronaldo în minutul 8, aseară la Moscova, într-un meci din Grupa A a Cupei Confederațiilor la fotbal, competiție găzduită de Rusia. Portugalia s-a impus pe merit, fără să forțeze prea mult, în fața unui adversar care a făcut o figură modestă, cu un an înainte de Cupa Mondială pe care o va organiza. Portugalia, antrenată de Fernando Santos, a început cu patru nume noi față de remiza (2-2) cu Mexic: Bruno Alves, Bernardo Silva, Adrien Silva și André Silva. Lusitanii au deschis rapid scorul, în minutul 8, când Raphael Guerreiro a centrat de pe stânga, iar căpitanul Cristiano Ronaldo a înscris cu capul, profitând de plasamentul defectuos al fundașilor ruși. Portugalia nu mai marcase în deplasare împotriva Rusiei sau a Uniunii Sovietice.

Gazdele au fost apăsate de golul primit și au arătat totodată carențe serioase. Echipa antrenată de Stanislav Cercesov nu a oferit o replică pe măsură, construind greoi, iar Portugalia a rămas la cârma partidei și a mai avut până la pauză o ocazie prin Ronaldo în minutul 31. Rusia a avut o acțiune ceva mai periculoasă în minutul 41, încheiată cu o reluare nefericită a lui Smolov. În startul reprizei secunde, portarul Akinfeev s-a remarcat la lovitura de cap a lui André Silva (4’9). Același jucător portughez a fost periculos, în minutul 58, apoi Ronaldo a trimis cu capul pe lângă poartă (‘61). Rusia a avut momente mai bune și a crescut presiunea, fără să-și creeze șanse prea clare. O ocazie notabilă a aparținut fundașului Djikia, în prelungiri. Arbitru asistent video la această partidă a fost românul Ovidiu Hațegan. În aceeași grupă, s-a disputat aseară și meciul Mexic – Noua Zeelandă.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.