Sport

Victorie grea a dinamoviștilor

Ziarul de Vrancea
14 sep 2018 525 vizualizări

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a învins pe teren propriu, formația norvegiană Elverum, cu scorul de 26-24 (12-11), în primul meci din grupa D a Ligii Campionilor

Pentru Dinamo au marcat Bannour 5, Komogorov 4, Kuduz 4, Șandru 3, Descat 2, Savenco 2, Zulfic 2, Gavriloaia 2, Szasz 1, G. Mousavi 1. În grupa D s-a mai jucat, tot miercuri, partida Riihimaen Cocks (Finlanda) – Ademar Leon (Spania) , scor 19-19 (13-11), iar al treilea meci va avea loc duminică, între Wisla Plock (Polonia) – Wacker Thun (Elveția). ÎÎ etapa viitoare, Dinamo va juca în deplasare, cu spaniolii de la Ademar Leon, în 22 septembrie.  Potrivit regulamentului competiției, din grupele A și B, superioare valoric, prima clasată se califică direct în sferturile competiției, iar echipele de pe locurile II-VI  ajung în optimi, unde se vor afla și două echipe din grupele C și D, inferioare valoric. În altă ordine de idei, aseară, în SEHA League: Steaua – Vojvodina Novi Sad 28-27 (14-14).

Sudul la putere în Liga a II-a

Formația Petrolul Ploiești a câștigat, miercuri, cu scorul de 2-0, meciul cu formația Chindia Târgoviște, restanță din etapa a cincea a Ligii a II-a.  Golurile au fost marcate de Florin Plămadă (‘7) și Sergiu Arnăutu (‘78). Partida a fost amânată pentru a proteja gazonul de pe stadionul "Ilie Oană" înaintea partidei dintre România și Muntenegru, scor 0-0,din Liga Națiunilor, care s-a disputat vinerea trecută. După șase etape în Liga a II-a, conduce Academica Clinceni (15 puncte), urmată de Sportul Snagov (14), Petrolul, UTA (câte 13), CS Mioveni, “U” Cluj și FC Argeș (câte 12).

Liga spaniolă în Florida

Grupările FC Barcelona și Girona au ajuns la un acord pentru a juca meciul din campionatul Spaniei, din luna ianuarie, la Miami. Meciul ar urma să se dispute pe Hard Rock Stadium din Miami. Liga Spaniolă de Fotbal a anunțat, la 16 august, că a încheiat un acord pe 15 ani cu firma americană Relevent, conform căruia fotbalul din Spania va fi promovat în SUA și Canada. Decizia a stârnit reacția vehementă a Sindicatului fotbaliștilor din campionatul Spaniei (AFE), care a anunțat în cele din urmă că jucătorii vor decide dacă sunt de acord ca meciul Girona - FC Barcelona, din ianuarie, să se dispute în SUA.

Advocaat preia FC Utrecht

Fostul selecționer al Olandei, Dick Advocaat, va prelua formația FC Utrecht, din prima ligă olandeză. În vârstă de 70 de ani, Advocaat a jucat pentru FC Utrecht în sezonul 1983/1984, ultimul al său ca jucător. Advocaat, unul dintre cei mai apreciați antrenori europeani, a pregătit în cariera lui naționalele Rusiei, Belgiei, Serbiei, Emiratelor Arabe Unite și Coreei de Sud, dar și echipele de club Glasgow Rangers, Zenit Sankt Petersburg, Sunderland, PSV Eindhoven și Fenerbahçe, printre altele.

Barcelona țipă după Saul

Saul Niguez (23 de ani) e noua prioritate a Barcelonei, ce după mai multe cluburi importante și-au manifestat dorința pentru principalul jucător urmărit, Adrien Rabiot (23 de ani). Mijlocașul de la Atletico Madrid a impresionat în ultimele meciuri amicale ale naționalei Spaniei, dar interesul Barcelonei pentru Saul nu e nou. Catalanii au încercat să-l transfere și în 2016, dar și în 2017, fără succes. Șefii Barcelonei ar fi gata să achite clauza de reziliere a lui Saul cu Atletico, în valoare de 150 de milioane de euro. Contractul mijlocașului spaniol expiră în 2026. În doi ani, Atletico Madrid i-a crescut clauza de reziliere lui Saul de la 45 la 150 de milioane de euro.

Chievo, depunctată pentru fals în acte

Clubul Chievo Verona din serie A a fost sancționat de Federația Italiană de Fotbal cu retragerea a trei puncte și o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile. De asemenea, președintele clubului, Luca Campedelli, a fost suspendat trei luni după ce federația a aflat că gruparea a adăugat aproximativ 27 de milioane de euro sumelor reale legate de transferurile jucătorilor de la Cesena, în perioada 2015-2018. Chievo Verona are, după trei etape și penalizarea primită, -două puncte, având în vedere faptul că a înregistrat două înfrângeri și o remiză.

Stadionul lui Deschamps

Selecționerul Franței, Didier Deschamps, a inaugurat un stadion care îi poartă numele în localitatea Cap d’Ail, în care s-a stabilit în 2001, relatează Ouest France. La evenimentul de miercuri a fost prezent și prințul Albert de Monaco. Alături de Deschamps s-au aflat soția sa și fiul său, acesta din urmă înmânându-i selecționerului în mod simbolic trofeul Cupei Mondiale.  “Pentru mine și pentru familia mea este o mândrie imensă și o onoare ca numele familiei să fie asociat cu acest stadion”, a declarat Deschamps. Stadionul din Cap d’Ail este al doilea care primește numele lui Didier Descamps, după cel din Bayonne, orașul natal al tehnicianului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.