Sport

Victorie cu gust de pelin

Ziarul de Vrancea
6 iul 2017 581 vizualizări

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul III la Wimbledon, deoarece adversara sa, americanca Bethanie Mattek-Sands, s-a accidentat grav în startul setului decisiv la genunchi *

Sorana Cîrstea a jucat ieri cu americanca Bethanie Sands pentru calificarea în turul III al turneului de tenis de la Wimbledon. Până la deznodământul nedorit de nimeni, partida a arătat echilibru. Deși toate cele trei întâlniri directe s-au încheiat în beneficiul Soranei, deși Bethanie este o jucătoare excelentă de dublu, partida de ieri nu a fost ușoară. Sorana a început cu break ambele seturi, însă break-urile au fost anihilate mai ales că românca a avut mari dificultăți la serviciul. Primul set a revenit Bethaniei cu 6-4. În cel de-al doilea, după ce Sands a făcut rebreak, s-a mers cap la cap până când Sorana a izbutit break-ul într-un moment cheie la 5-4. Un break muncit, cu zece mingi, dar anihilat în câteva minute de americancă. S-a ajuns la tiebreak, fază în care Sorana a câștigat cu 7-4 după ce a condus cu 4-0 și 5-1. Drama s-a produs în startul setului decisiv, pe serviciul Soranei, la scorul de 40-15 pentru româncă. Venind să atace o minge la fileu, Bethanie a căzut în apropierea plasei, căzând la pământ. Urletele americancei (“My knee! Help me!” – Genunchiul meu! Ajutați-mă!) ) au îngrozit asistența dar în primul rând pe Sorana, care a ajuns prima în apropierea Bethaniei și a izbucnit în lacrimi. Sorana a stat cu ea până la sosirea brancardierilor, dar aceștia nu au putut s-o scoată cu targa de pe teren, din cauza durerilor insuportabile ale jucătoarei. După primele estimări, se pare că Bethanie a călcat greșit și s-a accidentat grav la genunchiul drept, cel mai probabil fiind vorba de o ruptură de ligamente. În cele din urmă, Bethanie a fost transportată la un spital. Evident că Bethanie nu a mai putut continua jocul, iar alături de ea a suferit și Lucie Safarova, alături de care era uriașă favorită în proba de dublu.

Sorana va juca în turul II cu spaniola Garbiñe Muguruza (15 WTA), fostă finalistă în 2015 la Wimbledon, care a învins-o cu 6-2, 6-4 pe elvețianca Yanina Wickmayer (96 WTA). Tot ieri, Monica Niculescu, calificată în turul II al probei de dublu, împreună cu taiwaneza Chan Hao Ching, și-a aflat viitoarele adversare. Este vorba de perechea Ipek Soylu / Varatchaya Wongteanchai (Turcia / Thailanda), învingătoare surprinzătoare în fața cuplului Mandy Minella / Anastassija Sevastova (Luxemburg / Letonia), scor 6-1, 7-6.  În altă ordine de idei, s-a anunțat și tabloul probei de dublu mixt. Dacă la Roland Garros, România a strălucit prin absență, la Wimbledon va fi reprezentată de Raluca Olaru, care face pereche cu francezul Fabrice Martin. Raluca și Fabrice vor întâlni, în primul tur, cuplul Xu Yifan / Leander Paes (China / India).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.