Sport

Victoria anului pentru Copil

Ziarul de Vrancea
15 oct 2019 1230 vizualizări

In ziua în care a împlinit 29 de ani, Marius l-a învins la Antwerp pe numărul 15 mondial, Diego Schwartzman * Monfils și Svitolina, eliminați în aceeași zi, la Antwerp, respectiv, Moscova, din postura de prim favoriți * Trei românce în sferturi de finală la Szekesfehervar

Marius Copil, locul 92 ATP, s-a calificat, ieri în sferturile de finală la turneul de la Antwerp, cu premii de 635.750 de euro. El a trecut în turul doi de argentinianul Diego Schwartzman (15 ATP), scor 6-4, 5-7. 7-6. Copil a câștigat primul set (6-3), unul în care au fost trei break-uri în total (argentinianul și-a cedat de două ori serviciul). A doua manșă a fost în oglindă cu prima, cu mențiunea că Marius a fost cel care a greșit mai mult de la lansare: 5-7. Setul decisiv a avut aspecte dramatice: după ce au fost două break-uri (câte unul de fiecare parte), Marius a avut o minge de meci la scorul de 5-4 în favoarea sa. Nu a reușit să o fructifice și s-a ajuns în tiebreak.Aici, Copil a mai avut două mingi de meci, însă Diego (unul dintre maratoniștii circuitului) le-a salvat și pe acestea. A patra oară a fost cu noroc pentru Marius: a închis setul și meciul (9-7) după o dispută care a durat două ore și 43 de minute. Copil și-a făcut un frumos cadou de ziua sa, el împlinind joi 29 de ani.. În sferturi, Copil va evolua cu învingătorul meciului dintre uruguayanul Pablo Cuevas (48 ATP) și britanicul Andy Murray (243). O mare surpriză a turneului a realizat tânărul italian Jannick Sinner (119 ATP) care l-a eliminat pe principalul favorit al turneului Gaël Monfils (!3 WTA), scor 6-3, 6-2.

*În aceeași zi în care prietenul ei, Gaël Monfils, pierdea surprinzător la Antwerp, ucraineanca Elina Svitolina a fost eliminată în turul II al turneului de la Moscova, tot din postură de prim-favorită, ca și Gaël! Acceptată direct în turul al doilea la „Kremlin Cup”, Elina (4 WTA) a cedat în fața rusoaicei Veronika Kudermetova (42 WTA), scor 2-6, 6-1, 5-7, după două ore de joc. Pentru Kudermetova (22 de ani) a fost prima victorie din carieră în fața unei jucătoare din Top 5 WTA. Tot ieri, olandeza Kiki Bertens (8 WTA) a trecut cu greu de Kaia Kanepi (Estonia, 109 WTA), scor 4-6, 6-3, 7-5, după un meci de două ore și 19 minute. De asemenea, jucătoarea franceză Kristina Mladenovic a trecut cu scorul de 7-5, 3-6, 6-3 de letona Anastasja Sevastova.

* Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 1, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului de la Stockholm, cu premii de aproape 650.000 de euro. Tecău și Rojer au trecut în primul tur de cuplul american Nicholas Monroe/Sam Querrey, scor 7-5, 6-3. Meciul a durat o oră și opt minute.În sferturi, Tecău și Rojer vor evolua contra perechii Andre Goransson/Nathaniel Lammons (Suedia/SUA).

*Calificate în turul II al turneului ITF de la Szekesfehervar (Ungaria), trei jucătoare române au trecut cu bine și de această fază. Nicoleta Dascălu (391 WTA) a reușit s-o întreacă pe spaniola Georgina Garcia (267), mult mai cunoscută în circuit, scor 7-6, 7-6.Irina Bara (188) a învins-o pe a cincea favorită, bulgăroaica Viktoria Tomova (146), scor 7-5, 2-6, 6-3, iar Irina Begu (115, cap de serie nr. 2) a câștigat cu 6-2, 6-4 în fața argentiniencei Paula Ormaechea (213). În faza următoare, sferturile de finală, Irina Bara va juca împotriva primei favorite, Danka Kovinic (Muntenegru, 105 WTA), Irina Begu se va confrunta cu Rebeka Sramkova (Slovacia, 173), iar Nicoleta Dascălu, cu poloneza Katarzyna Kawa (126). Cel de al patrulea sfert se dispută între turcoaica Cagla Buyukakcay (185) și paraguayanca Veronica Cepede (142).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.