Sport

Verdict: Viitorul!

Ziarul de Vrancea
13 iul 2017 594 vizualizări

Formația lui Gică Hagi a câștigat și la TAS titlul de campioană, după ce l-a câștigat pe teren în fața FCSB *

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a stabilit că FC Viitorul rămâne campioana României, așa cum se stabilise în Comitetul Executiv al FRF din 5 iunie. Cazul a fost judecat ca urmare a solicitării clubului FCSB. Cele două formații au încheiat campionatul la egalitate de puncte, 44, iar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe dintre cele două în play-off-ul campionatului.

"FCSB a cerut TAS să constate că interpretarea prevederilor art 27.3 din ROAF ar trebui să fie diferită de varianta de interpretarea stabilită de FRF și LPF, precizând faptul că în cazul egalității de puncte, ar trebui luate în considerare rezultatele dintre cele două echipe din sezonul 2016-2017 (sezon regulat ^ play-off). Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul depus de clubul FCSB în data de 6 iunie și a confirmat decizia Federației Române de Fotbal din data de 5 iunie, când s-a validat clasamentul Ligii I", se arată în comunicatul FRF.

Directorul general al FC Viitorul, Cristian Bivolaru, a declarat, ieri, că a așteptat cu inima strânsă decizia TAS referitoare la campioana României, deoarece credea că arbitrii judecători de la Lausanne nu aveau destul de mult timp să studieze dosarul. "Am stat cu inima strânsă, marea grijă era că nu aveau cum să studieze dosarele, dar ei au stat și au studiat în continuare. Am avut de-a face cu oameni integri, competenți. Au fost și momente tensionate, a fost și acea circulară, avocatul lor a pretins că nu știa, dar cred că știa. Au fost și alte chestii, ca și alte declarații ale foștilor jucători prezentate la dosar. Nu știe nimeni din avionul echipei. Mâine mergem la tragerea la sorți. Am primit vestea în mașină și era să fac accident. Pe mine m-a deranjat doar atitudinea avocalului lor, știam că e agresiv și arogant, a trebuit să-mi înfrânez pornirile contra lui", a spus Bivolaru, la Digisport.

La rândul său, finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a spus că nu este dezamăgit de decizia TAS, subliniind că echipa sa a dorit doar să se facă dreptate. "Nu sunt dezămagit, de ce să fiu dezamăgit?. Noi am cerut să se facă dreptate. A câștigat Gică, asta e, să fie sănătos. Așa a vrut Dumnezeu. A fost o chestie de arbitraj. De ce să ne scadă șansele la Liga Campionilor, poate va fi mai ușor așa... Poate ajungem în ligă, eu sunt optimist", a declarat Becali pentru News.ro.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.