Sport

Verdict în cazul Ekeng

Ziarul de Vrancea
2 iun 2020 815 vizualizări

Medicul de pe ambulanță a primit o pedeapsă de 18 luni închisoare cu suspendare pentru că nu a inițiat nici o manevră de resuscitare a fotbalistului camerunez Patrick Ekeng prăbușit pe gazon în timpul meciului Dinamo –Viitorul, acum patru ani

Instanța a pronunțat ieri o primă sentință în procesul privind moartea fotbalistului Patrick Ekeng, care s-a prăbușit pe teren în timpul meciului. La patru ani de la decesul acestuia, magistrații au dispus o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru medicul de la ambulanță care l-a preluat pe jucător de pe stadion. Decizia a fost pronunțată de magistrații de la Judecatoria Sector 2 și nu este definitivă. Medicul trebuie să plătească daune în cuantum de 200.000 de euro. Patrick Ekeng (26 de ani) a decedat pe 6 mai 2016, în timpul meciului Dinamo - Viitorul Constanța, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță. Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. După aproximativ 70 de minute de efectuare a manevrelor de resuscitare, a fost declarat decedat.

Elena Mihaiela Duță - delegată să asigure asistența medicală de urgență în 6 mai 2016, la meciul desfășurat pe Stadionul „Dinamo” - a fost trimisă în judecată de către procurori în aprilie 2018, pentru ucidere din culpă. Duță se afla pe stadionul Dinamo în momentul în care lui Patrick Ekeng i s-a făcut rău. Procurorii spun că, fără a evalua complet starea pacientului, dr.Duță nu a dispus inițierea niciunei manevre de resuscitare, fotbalistul fiind urcat în ambulanță în vederea transportării la Spitalul Clinic de Urgență București, aflat în imediata vecinătate a stadionului. Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie întocmit de specialiști din cadrul INML, moartea lui Patrick Ekeng a survenit din cauza unei fibrilații ventriculare apărute pe fondul unei patologii cardiace preexistente (cardiomiopatie de non-compactare cu tulburare de repolarizare precoce, cardiomiopatie hipertrofică apicală) asociată cu anomalii coronariene, favorizată de existența unui proces miocardic în remisiune și precipitată de un efort fizic.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.