Sport

Venus a zdrobit-o pe Miss Konta

Ziarul de Vrancea
13 iul 2017 750 vizualizări

Sora Serenei Williams a devenit la 37 de ani, cea mai vârstnică finalistă la Wimbledon, de la Navratilova încoace * astăzi, Monica Niculescu țintește calificarea în finala la dublu și au loc semifinalele masculine

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbiñe Muguruza (15 WTA) s-a calificat pentru a doua oară în finală la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a trecut în semifinale de slovaca Magdalena Rybarikova, scor 6-1, 6-1. Muguruza (23 ani), finalistă la Wimbledon în 2015, a avut nevoie de doar o oră și 4 minute pentru a trece de Rybarikova (28 ani), prezentă pentru prima oară în carieră în penultimul act al unei competiții de Grand Slam. În finală, Muguruza o va întâlni pe americanca Venus Williams (37 de ani). După ce a făcut o partidă excepțională în sferturi în fața Simonei Halep, britanica Johanna Konta a fost învinsă clar în numai 73 de minute de cea mai mare dintre surorile Williams, cu 6-4, 6-2. Venus se află pentru a noua oară în finală la Wimbledon, devenind astfel cea mai vârstnică jucătoare care ajunge în finală la Wimbledon după 23 de ani, când a juca Martina Navratilova. Americanca a dominat-o pe Konta (26 ani), care a făcut un meci modest, mai ales în setul II, cu multe greșeli. Sâmbătă, Venus Williams va încerca să obțină al optulea titlu într-un turneu de Grand Slam  și a șasea coroană pe iarba londoneză. .

Tot ieri, s-au stabilit semifinaliștii probei masculine de dublu, după meciuri aprige disputate pe durata a cinci seturi. Favoriții nr. 4, polonezul Lukasz Kubot și brazilianul Marcelo Melo au învins principala pereche favorită, Henri Kontinen / John Peers (Finlanda / Australia), scor 6-3, 6-7, 6-2, 4-6, 9-7. Ei vor întâlni în finală cuplul Oliver Marach / Mate Pavic (Austria / Croația) care au trecut cu 4-6, 7-5, 7-6, 3-6, 17-15 de perechea croată Nikola Mektic / Franko Skugor. Finala se va disputa sâmbătă, ca și finala feminină.

Astăzi, de la ora 15:00, perechea feminină Chan Hao Ching / Monica Niculescu (Taiwan / România, nr.9 ) va juca în semifinale cu echipa Makoto Ninomya / Renata Voracova (Japonia / Cehia), la aceeași oră având loc și cea de-a doua semifinală între cuplurile Ekaterina Makarova  / Elena Vesnina (Rusia, nr. 2) și Anna-Lena Grönefeld / Kveta Peschke (Germania / Cehia).

Însă principala atracție a zilei de astăzi este reprezentată de semifinalele masculine: Sam Querrey (SUA) – Marin Cilic (Croația) – ora 15:00 – și apoi Roger Federer (Elveția) – Tomas Berdych (Cehia).

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.