Sport

Vedetele și-au arătat mușchii

Ziarul de Vrancea
24 nov 2017 773 vizualizări

Belgianul David Goffin l-a învBelgianul David Goffin, locul 7 ATP, l-a învins, ieri, cu scorul de 7-5, 6-3, 6-1, pe francezul Lucas Pouille, numărul 18 mondial, în primul meci al finalei Cupei Davis, care se desfășoară la Lille. ins clar pe francezul Lucas Pouille în primul meci al finalei Cupei Davis, însă Jo-Wilfried Tsonga a echilibrat scorul

Primul meci al finalei Cupei Davis a durat două ore și un minut și a fost echilibrat, practic, doar în primul set. Între doi jucători care și-au valorificat forța serviciilor la maximum, Goffin a realizat singurul break la 5-5, câștigându-și game-ul de serviciu la zero. În setul al doilea, Goffin a câștigat pe serviciul francezului în primul și ultimul game, a jucat din ce în ce mai bine și, în cele din urmă a câștigat și setul al treilea la pas. Francezul Lucas Pouille a considerat drept perfect jocul adversarului său: ''Cu acest nivel, el ar fi trebuit să câștige Turneul Campionilor de la Londra. Nu sunt multe lucruri de spus. El joacă tenisul vieții sale în acest moment. ''El a făcut meciul perfect și nu a ratat aproape nimic. A fost foarte bun în toate sectoarele jocului'', spune Pouille, al cărui singur regret este că nu și-a putut concretiza rarele ocazii din finalul primului set, când încă rivaliza cu belgianul. “ ''M-am antrenat deseori cu el, însă rar l-am văzut jucând la acest nivel, a insistat Pouille. Serveam bine cu peste 220 km/h, iar el returna mingea la 30 centimetri de linie'', a mai precizat tenismanul francez.

Scorul finalei a fost echilibrat de Jo-Wilfried Tsonga (15 ATP), mult mai bun decât belgianul Steve Darcis (76). Tsonga a câștigat într-o oră și 48 de minute, scor 6-3, 6-2, 6-1, un meci în care a servit 12 ași și a avut un raport de 94% la mingi câștigate cu primul serviciu. Scorul este acum 1-1 și astăzi se dispută partida de dublu, în care se confruntă perechile Richard Gasquet/Pierre Hugues Herbert și Ruben Bemelmans/Joris de Loore. Ultimele două meciuri ale finalei, programate  mâine sunt Jo-Wilfried Tsonga – David Goffin și Lucas Pouille – Steve Darcis. Franța a câștigat Cupa Davis de nouă ori, ultima dată în 2001. Belgia nu are în palmares Cupa Davis. Până în finală, Franța a învins Serbia (3-1), Marea Britanie (4-1) și Japonia (4-1), iar Belgia a trecut de Australia (3-2), Italia (3-2) și Germania (4-1). În confruntările directe, Franța conduce cu 4-3, iar în ultimul duel din 2001, în primul tur al Grupei Mondiale, francezii s-au impus cu 5-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.