Sport

Vedem fotbal în iunie?

Ziarul de Vrancea
20 mai 2020 1015 vizualizări

Ministrul Ionuț Stroe estimează că pe la jumătatea lunii viitoare s-ar putea Liga I

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, joi, că Liga I s-ar putea relua la 13-14 iunie, cu meciuri fără spectatori, și că un anunț în acest sens va fi făcut până la finalul acestei luni. „România are două, trei săptămâni în urma Germaniei, apropo de valul epidemiologic. Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura țară care în momentul acesta a repornit competițiile sportive cu niște reguli clar și bine definite și în momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare și cu testare, modelul german ne-a fost de folos. Suntem, din punct de vedere al activității sportive, puțin înaintea altor state și ne pregătim și noi, cu toate protocoalele și cu tot cadrul legal care ar trebui să descrie viitoarea competiție” a spus ministrul, care a precizat că, dacă în momentul de față, echipele profesioniste și toți sportivii au posibilitatea să se pregătească pentru eventuale competiții, va urma și faza a doua, cu reluarea competițiilor. „Eu nu aș avansa date în momentul de față pentru că e oarecum riscant pentru o instituție să facă acest lucru. Competiția va fi posibilă în România atunci când epidemia ne-o va permite, pentru că nu guvernul sau vreo altă instituție a închis sportul, ci acest virus”, precizează Stroe, menționând că data reluării (probabil pe la jumătatea lunii iunie) va fi anunțată până la începutul acestei luni, „ca să existe un orizont de timp de pregătire și de a pune la punct toate detaliile pentru a reporni competiția într-un mod foarte sigur”. .Despre prezența publicului în tribune, Stroe a spus: „Reluarea competițiilor este mult așteptată și de spactatori, bineînțeles, dar pentru faza de început va trebui să ne mulțumim din fața televizoarelor. Riscul epidemiologic este foarte mare, luând în considerare și acest lucru vă spun foarte clar, cel puțin în faza incipentă, ca să asigurăm această revenire la activitatea sportivă treptat, etapizat, o vom face fără spectatori”/

Meciurile de fotbal în România au fost suspendate la 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus. Din actualul sezon al Ligii I mai sunt de jucat opt etape în play-off și 12 în play-out.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.