Sport

Ușor pentru Simona, greu pentru Sorana

Ziarul de Vrancea
26 apr 2021 886 vizualizări

Româncele și-au aflat adversarele din primul tur al turneului de la Madrid * Ana Bogdan și Irina Begu continuă lupta pentru calificare, Jaqueline Cristian a fost eliminată

Simona Halep va evolua cu Sara Sorribes, locul 46 mondial, în primul tur la Madrid Open, conform tragerii la sorți de ieri. Jucătoarea română a câștigat anul trecut în fața ibericei, în primul tur la Roland Garros, cu 6-4, 6-0. Dacă trece de Sorribes , Simona va evolua în turul doi cu învingătoarea meciului dintre Magda Linette (Polonia) și Zheng Saisai (China). Sorana Cîrstea, care vine după titlul cucerit la Istanbul, o va înfrunta în primul tur în capitala Spaniei pe americanca Jessica Pegula (33 WTA). Cîrstea și Pegula au avut până acum două confruntări, de fiecare dată la Midland (Michigan), turneu de 100.000 de dolari, Sorana câștigând în 2011 în primul tur, cu 7-6, 6-3, iar Jessica în 2015 în primul tur, cu 6-3, 6-3.

În calificări, două dintre cele trei românce au ajuns în manșa decisivă pentru accestul pe tabloul principal. Ana Bogdan (102 WTA) a obținut o victorie remarcabilă în fața jucătoarei cehe Katerina Siniakova (67 WTA), scor 7-6, 7-5 în două ore fără cinci minute. Ana a condus cu 4-1 și 5-2 în primul set, dar Siniakova a egalat (5-5), s-a ajuns în tiebreak, unde Ana Bogdan a salvat o minge de set înainte de a se impune cu 9-7. În actul secund, Bogdan a început bine, a avut 2-0, dar a pierdut trei gameuri la rând. Românca a reușit un nou break la 5-5 și a încheiat meciul pe propriul serviciu. Următoarea sa adversară va fi japoneza Nao Hibino (82 WTA), care a dispus de franțuzoaica Océane Dodin (118) scor 6-2, 3-6, 6-3.

Irina Begu (75) și-a luat revanșa în fața jucătoarei ruse Anna Kalinskaia (104), învingând-o cu 4-6, 7-6, 6-0 în două ore și 21 de minute. Singura lor întâlnire anterioară a fost luna trecută, în primul tur la Miami (4-6, 6-7). În primul set. diferența a fost făcută de un break reușit de Kalinskaia la 3-3. În actul secund, rusoaica a avut 2-0 și 3-1, Begu a egalat (3-3), a ratat o minge de set la 6-5, după care s-a ajuns in tiebreak, unde românca a câștigat ultimele patru puncte, de la 3-4, egalând situația la seturi. În decisiv, Irina a dominat clar ostilitățile, câștigând cu un sec 6-0. „n ultimul tur al calificărilor, Begu o va înfrunta pe elvețianca Stefanie Voegele (127 WTA). Românca are trei victorii din tot atâtea confruntări, 6-3, 6-1 în 2012 la București, în optimi, 6-1, 5-7, 6-4, tot în 2012, la Linz, în optimi, și 7-5, 3-6, 6-1 în 2020 în primul tur la Shenzhen. Voegele a învins-o în primul tur pe britanica Heather Watson (69 WTA), scor 6-3, 6-3.

În alt meci din primul tur al calificărilor, Jaqueline Cristian (147 WTA) a fost învinsă de taiwaneza Hsieh Su Wei (35 ani, 65 WTA), cu 6-1, 6-7, 0-6.


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.