Sport

Urmează Arina Sabalenka

Ziarul de Vrancea
13 ian 2020 1078 vizualizări

Jucătoarea din Belarus joacă azi cu noaptea în cap contra Simonei Halep în turneul de la Adelaide *Angelique Kerber s-a accidentat și poate rata Australian Open *fumul și ploaia au făcut praf calificările de la Melbourne

Arina Sabalenka, din Belarus, locul 12 WTA, a învins-o pe americanca Bernarda Pera (70 WTA) venită din calificări, și a ajuns în sferturi la turneul de la Adelaide, unde o va întâlni pe Simona Halep. Sabalenka s-a impus cu scorul de 7-6, 6-2, după o oră și 21 de minute. Halep și Sabalenka s-au mai întâlnit de două ori, în 2018. de fiecare dată impunându-se jucătoarea din Constanța: 6-2, 6-2 în sferturi la Shenzhen, respectiv, 6-3, 6-4 în semifinale la Cincinnati. Meciul Halep-Sabalenka este al doilea programat, astăzi pe terenul central și va începe după ora 4:30. Tot ieri, la Adelaide, germana Angelique Kerber a suferit o accidentare la spate, cu câteva zile înaintea startului Openului Australiei, pe care l-a câștigat în urmă cu patru ani, fiind nevoită să se retragă.Fosta jucătoare numărul unu mondial a abandonat în setul al doilea al meciului cu ucraineanca Daiana Iastremska, la scorul de 6-3, 2-0 în favoarea adversarei sale, după ce germanca solicitase anterior o pauză medicală, din cauza problemelor la spate. Kerber, care a învins-o pe americanca Serena Williams în finala Openului Australiei ediția 2016, a fost eliminată luna aceasta în primul tur al turneului de la Brisbane.Daiana Iastremska, jucătoare în vârstă de 19 ani, o va înfrunta în sferturile de finală la Adelaide pe croata Donna Vekic, învingătoare cu 2-6, 7-5, 6-1 în fața grecoaicei Maria Sakkari. Alte rezultate înregistrate ieri: Danielle Collins (SUA) -Sofia Kenin (SUA) 6-3, 6-1, Marketa Vondrousova (Cehia) – Arina Rodionova (Australia) 6-0, 6-0; Belinda Bencic (Elveția) -Julia Goerges (Germania) 7-6, 7-6. Programul sferturilor: Barty – Vondrousova, Bencic-Collins, Vekic – Iastremska, Sabalenka – Halep,

* Belgianca Elise Mertens, principala favorită, și Garbiñe Muguruza din Spania, cap de serie nr. 2, s-au calificat sferturile de finală ale turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 275.000 de dolari. Mertens a trecut în două seturi, 6-1, 6-0, de slovaca Viktoria Kuzmova, în timp ce Muguruza s-a impus cu 3-6, 6-3, 7-6 în fața tunisiencei Ons Jabeur. Alte rezultate consemnate ieri în optimile de finală: Elena Rîbakina (Kazahstan) - Alizé Cornet (Franța) 7-5, 6-3; Zhang Shuai (China) - Katerîna Kozlova (Ucraina) 4-6, 6-1, 6-2; Veronika Kudermetova (Rusia) - Catherine Bellis (SUA) 7-6, 6-1; Lauren Davis (SUA) - Magda Linette (Polonia) 6-4, 6-4; Heather Watson (Marea Britanie) - Fiona Ferro (Franța) 7-6, 6-3; Lizette Cabrera (Australia) - Kristyna Pliskova (Cehia) 4-6, 6-4, 6-4. Programul sferturilor: Mertens – Watson; Rîbakina – Cabrera; Davis-Zhang; Kudemertova – Muguruza.

*Suspendate inițial din cauza calității scăzute a aerului, meciurile din calificări de la Australian Open au fost întrerupte apoi din cauza ploii, iar în cele din urmă au fost anulateMeteorologii anunțaseră furtuni și ploi la Melbourne, lucru care s-a și întâmplat și a dus la întreruperea partidelor din calificări, suspendate inițial din cauza calității aerului. După aproximativ două ore, toate meciurile au fost suspendate, între acestea fiind Laura Ioana Paar - Irina Bara și Patricia Țig - Leylah Fernandez. Organizatorii au anunțat apoi anularea partidelor programate miercuri.. Partida dintre româncele Irina Bara și Laura Paar, din primul tur al calificărilor, a fost întreruptă la scorul de 7-6, 4-0 pentru cea din urmă, după o oră și 44 de minute. Meciul Patriciei Țig a fost suspendat la scorul de 6-2, 4-1 și avantaj pentru tânăra jucătoare canadiană Leylah Fernandez. Tot ieri erau programați să joace în primul tur Gabriela Ruse (contra americancei Usue Arconada) și Marius Copil (împotriva taiwanezului Wu Tung Lin), dar partidele lor au fost reprogramate.

Tenismeni sud-americani dopați

Jucătorul columbian de tenis Robert Farah, numărul 1 mondial la dublu alături de compatriotul său Juan Sebastian Cabal, a fost depistat pozitiv și nu va participa la Australian Open. „Federația Internațională de Tenis (ITF) m-a informat de prezența substanței boldenon (un anabolizant) la un test din 17 octombrie 2019 la Cali”, a anunțat Farah. Jucătorul de 32 de ani, câștigător alături de Juan Sebastian Cabal în 2019 la Wimbledon și US Open, a atribuit acest test pozitiv consumului de carne columbiană contaminată cu această substanță, folosită adeseori pentru stimularea creșterii, dar interzisă de Agenția Mondială Antidoping (WADA). „Sunt sigur că acest lucru a generat rezultatele testului”, a declarat Farah, care a fost controlat negativ la Shanghai cu două săptămâni înainte, dar și la celelalte 15 controale inopinate din 2019.

Un alt caz de dopaj în tenis a fost anunțat de Federația Internațională, care l-a suspendat provizoriu pe Nicolas Jarry (locul 78 ATP), după ce sportivul chilian a fost depistat pozitiv cu Ligandrol, la Cupa Davis, în 19 noiembrie. Ligandrol, cunoscut și sub numele de LGD-4033, este utilizat ca alternativă la steroizi anabolizanți, fără a avea totuși aceleași efecte secundare. Totuși, acest produs este ușor de procurat sub forma unui praf. Jucătorul poate face apel la această decizie: „Nivelul acestei substanțe este incredibil de limitat. Vreau să vă spun că niciodată, deliberat, nu am luat substanțe interzise, sunt complet împotriva dopajului”. Nicolas Jarry a mai spus că această veste l-a luat prin surprindere.și este decis să identifice originea acestor substanțe. El se gândește în special la niște multivitamine provenind din Brazilia și afirmă că muncește mult pentru a-și dovedi nevinovăția.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.