Sport

Unde Simona nu e, Monica e!

Ziarul de Vrancea
12 iul 2017 334 vizualizări

 Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului de dublu de la Wimbledon, împreună cu taiwaneza Chang Hao Ching * unde a ajuns Johanna Konta, nu-i loc pentru Andy Murray *Djokovic a abandonat în fața lui Berdych

 Dacă Simona Halep nu a reușit calificarea în semifinale la Wimbledon, a făcut-o Monica Niculescu. La dublu, împreună cu  taiwaneza Chang Hao Ching.  Monica și Hao Ching au învins cu 6-3, 6-4 cuplul format din americana Catherine Bellis și cehoaica Marketa Voundrosova. Monica și partenera ei vor întâlni în semifinale o pereche inedită, Makoto Ninomiya/Renata Voracova (Japonia/Cehia), care a învins cu 6-4, 6-4 un cuplu cu nume grele, Svetlana Kuznețova/Kristina Mladenovic (Rusia/Franța). Meciul va avea loc astăzi, de la ora 15:00.

* Ieri s-au disputat sferturile de finală în turneul masculin de simplu, înregistrându-se o mare surpriză. Andy Murray (Marea Britanie),  deținătorul trofeului și locul 1 ATP, a fost eliminat, în sferturi  de americanul Sam Querrey (28 ATP). Querrey s-a calificat în sferturi după un meci de două ore și 45 de minute, câștigând cu 3-6, 6-4, 6-7, 6-1, 6-1. Querrey a reușit să întoarcă scorul în setul al doilea, de la 4-3 (cu break) pentru scoțian. Dacă Andy s-a impus la tie-break în setul decisiv, a clacat în următoarele episoade, fiind învins clar. Sam Querrey (29 de ani, 9 titluri ATP) este pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam, însă reușește în al doilea an consecutiv să-l scoată din turneul de la Wimbledon pe câștigătorul en-titre. În 2016, Querrey l-a învins în turul trei pe sârbul Novak Djokovici, câștigătorul din 2015 al trofeului. Querrey îl va întâlni, într-o semifinală inedită, pe croatul Marin Cilic (6 ATP). Croatul de 28 de ani, câștigător la US Open în 2014 a ajuns în premieră într-o semifinală de Wimbledon. El l-a învins în sferturile de finală pe Gilles Muller (Luxemburg, 26 ATP), scor 3-6, 7-6, 7-5, 5-7, 6-1, în trei ore și 29 de minute.Aflat la al doilea meci lung, după cel soldat cu eliminarea lui Nadal, “bătrânul” Muller a cedat fizic în setul decisiv, istovit de servele nemiloase ale croatului.

Și dacă eliminările lui Wawrinka, Nadal și Murray n-au fost de ajuns, ieri a ieșit din cursa pentru trofeu și sârbul Novak Djokovic. După ce a fost învins în tiebreak de adversarul său, Tomas Berdych (15 ATP), “Nole” a simțit dureri la mână și a abandonat după două game-uri pierdute în setul secund. Berdych se va confrunta în semifinala de astăzi cu elvețianul Roger Federer ( 5 ATP), învingător cu 6-4, 6-2, 7-6 în fața canadianului Milos Raonic (7).

Joanna Konta: “Am fost norocoasă!”

După victoria obținută în fața Simonei Halep, britanica Johanna Konta a recunoscut că se simte norocoasă. "Să fiu în semifinale la turneul de Grand Slam de acasă și să reușesc acest lucru în fața unei arene centrale pline este ceva deosebit. Cred că nivelul de tenis pe care l-am atins amândouă astăzi a fost foarte ridicat, a fost un meci extraordinar. Mă simt foarte norocoasă la această ediție a Wimbledonului", a declarat Konta. Referitor la partida din semifinale cu Venus Williams, pe care o conduce în meciurile directe cu 3-2, Konta a afirmat că are nevoie de toată experiența pe care a acumulat-o în carieră: "Vreau să cred că am învățat câte ceva din toate meciurile jucate. Știu că va fi a doua mea semifinală de Grand Slam, dar sper să nu fiu emoționată și nervoasă. Am nevoie de toată experiența pe care a acumulat-o în carieră. O voi avea în față pe Venus Williams, așa că sunt conștientă de provocarea care mă așteaptă".

La rândul ei, Simona Halep a menționat că a fost aproape de locul unu WTA, dar a precizat că este foarte mulțumită cu performanța reușită pe iarba londoneză. "Este plăcut să te afli de mult timp în Top 10. Sunt foarte mulțumită de performanța mea la Wimbledon. Bineînțeles că unul dintre scopurile mele este să ajung numărul unu. Am avut o nouă șansă aici, dar am ratat-o. Nu mă afectează prea mult acest lucru, deoarece mai am mulți ani în față și cred că voi mai avea șanse. Sunt apropae de locul unu, așa că trebuie să continui să muncesc", a spus Halep. Ea consideră că noul lider mondial, Karolina Pliskova, are cel mai bun serviciu din circuit după Serena Williams: "Simt că Pliskova merită să fie pe primul loc. Cred că are cel mai bun serviciu din circuit după Serena Williams. A jucat bine anul acesta și merită felicitări pentru această poziție. Cred că este fericită acum".

Și noul lider mondial, jucătoarea cehă Karolina Pliskova, este chiar fericită: "Îmi voi aminti mereu de această zi! Deși acum nu sărbătoresc o victorie pe teren, am devenit numărul unu și asta înseamnă foarte mult pentru mine. Acum, nici nu pot să realizez ce am reușit. Am muncit din greu și vreau să le mulțumesc celor care au crezut în mine, dar și celor care îndoiau. Să fiu numărul unu este și o mare responsabilitate. Sunt conștientă de asta și promit că voi face tot posibilul să nu dezamăgesc. Aș vrea să mulțumesc familiei mele, echipei mele și oamenilor apropiați. Fără ei nu aș fi unde sunt acum", a scris Pliskova.

Astăzi, de la ora 15:00, se dispută la Wimbledon semifinalele feminine: Garbiñe Muguruza (Spania) – Magdalena Rybarikova (Slovacia) și Venus Williams (SUA) – Johanna Konta (Marea Britanie).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.