Sport

Unde dai și unde crapă

Ziarul de Vrancea
3 mar 2019 438 vizualizări

O anchetă a poliției austriece privitoare la o rețea de dopaj la Mondialele de schi nordic a determinat doi cicliști austrieci să-și mărturisească faptele* numitorul comun este un medic german care făcea afaceri substanțe interzice

Ciclistul austrian Georg Preidler a mărturisit, ieri că a făcut parte din rețeaua de dopaj a medicului german Mark S, dezmembrată recent de poliția austriacă și germană. Totodată, Preidler și-a dat demisia de la echipa Groupama-FDJ, demisie care a fost imediat acceptată.

Preidler (28 ani), a recunoscut că s-a dopat și mărturiile sale au ajutat poliția austriacă să aresteze mai mulți sportivi la Seedfel, gazda Campionatelor Mondiale  de schi fond, sportivicare erau implicați în rețeaua de dopaj a medicului german Mark S. Operațiunea poliției a fost declanșată de recenta mărturie în presa germană a fondistului austriac Johannes Dürr, care a fost suspendat pentru dopaj cu EPO la JO 2014 de la Soci.

 

Georg Preidler este al doilea ciclist austriac implicat în această rețea, după Stefan Denifl (31 ani) care a fost arestat în cadrul anchetei și apoi eliberat după ce a pledat vinovat la acuzațiile aduse.

Preidler era la al doilea său sezon cu Groupama și are în palmares trei titluri de campion al Austriei la contratimp (2015, 2017, 2018). În Turul Italiei 2018, el s-a clasat pe locul 29 la general. “Echipa de ciclism Groupama - FDJ, a cărei etică a fost întotdeauna un pilon, rămâne hotărâtă în dorința de a împiedica derapajul individual. Echipa deplânge acest caz, dar își păstrează încrederea în membrii grupului său și va rămâne întotdeauna intransigentă în materie de etică”, se arată în comunicatul echipei franceze.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.