Sport

Undă verde de la minister

Ziarul de Vrancea
4 mai 2020 753 vizualizări

Reluarea pregătirii echipelor de fotbal este iminentă * ministrul Tineretului și Sportului a explicat care sunt condițiile necesare pentru întoarcerea la antrenamente, cerând ca sportivii să intre două săptămâni în izolare totală

Veștile bune pentru cei care au suferit din cauza absenței fotbalului continuă. După ce președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat luni că după 15 mai “sportivii de performanță vor putea, în condiții speciale, care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele”, ieri a fost rândul ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, să iasă la rampă. Acesta a oferit detalii legate de reluarea pregătirilor. “După 15 mai, activitatea sportivă va începe gradual, așa cum a anunțat președintele. Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, foarte ușor de înțeles. E vorba de distanțarea între persoane și norme de igienă. Suntem în faza întâi a unui traseu de lungă durată. La final, sporturile vor reveni la normal, dar epidemia e o realitate și trebuie să ținem cont de evoluția ei. Nu vorbim despre reluarea competițiilor, ci despre faza de pregătire” a spus Stroe, care a adăugat: “Sportivii vor sta într-un regim închis și își vor desfășura activitatea controlat. Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, săli de forță sau alte utilități. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport, care să fie utilizat prin rotație, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie și zonele medicale. Trebuie să existe și spații pentru persoanele suspecte de COVID 19”. Ministrul, care a precizat că sub condițiile minimale de mai sus nu se poate coborî, a anunțat că antrenamentele vor fi reluate în patru pași: pregătirea preliminară; sesiuni individuale în cantonament; sesiuni de antrenament în grupuri mici; sesiune de antrenament colectiv. Conform lui Stroe, personalul va fi împărțit în trei categorii: persoanele care necesită măsuri de protecție crescută: antrenorii, jucătorii, medicii și terapeuții; personalul administrativ, de suport și din bucătărie, care va avea măsuri medii de protecție; personalul care se ocupă de securitate și de bază, care va avea măsuri scăzute de protecție.

Conform ministrului, e obligatoriu ca înaintea reluării antrenamentelor sportivii să stea, începând de ieri, 14 zile în izolare totală, iar apoi să fie testați pentru COVID 19. Totodată, grupurile de antrenament și staff-ul nu se schimbă și nu interacționează decât online până la faza a patra, cea a antrenamentelor colective. Stroe s-a referit și la transportul sportivilor, recomandând efectuarea acestuia cu automobilele proprii sau autocare dedicate. Șeful sportului românesc a mai precizat că “medicii vor face un triaj epidemiologic, iar dacă identifică simptome vor interzice jucătorului participarea la antrenament. Testarea se va efectua în orice moment, la recomandarea medicului care însoțește echipa în cantonament. Conform lui Ionuț Stroe, din două în două săptămâni va fi făcută o reevaluare a situației, pentru a vedea dacă regulile pot fi relaxate”, a menționat Stroe.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.