Sport

Una fierbinte, alta înghețată

Ziarul de Vrancea
21 mar 2018 771 vizualizări

Naționala U19 a României a învins Serbia, la Ploiești cu 4-0 și sprintează spre EURO 2018*  echipa U17 a pierdut cu 1-5 partida cu Israel

Echipa națională Under 19 s-a impus în fața selecționatei similare a Serbiei, scor 4-0, în primul joc de la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European. Partida s-a disputat pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Golurile României au fost marcate de Mățan (’20, ‘6), Moruțan (’23) și Băluță (‘55). În celălalt meci, Ucraina a remizat cu Suedia, scor 0-0.   Selecționerul Adrian Boingiu a folosit următorii jucători: Vlad – Harut, Screciu, Dima, Neciu – Băluță, Dulca – Moruțan (’84 – Micovschi), Dragomir, Mățan (’68 – Drăguș) – Sîntean (’65 – Moldoveanu). La turneul final se califică doar învingătoarea grupei.

La 61 de ani, Adrian Boingiu, antrenor cu vastă experiență în descoperirea și formarea tinerilor jucători români, sprintează cu naționala U19 spre EURO 2018, turneu găzduit de Finlanda la finalul lunii iulie.  După 4-0 cu Serbia, în meciul de deschidere de la Turul de Elită, selecționerul a transmis că diferența dintre noi și ex-iugoslavi nu a fost așa mare, apoi i-a comparat pe Moruțan și colegii săi cu o altă generație importantă a României. 4-0 cu Serbia a fost un show pe cinste pentru puținii fani prezenți la Ploiești, iar România a urcat în fruntea grupei, fiind singura care a câștigat în prima etapă. Pentru selecționerul Adrian Boingiu, victoria aparține jucătorilor, iar cel mai bun lucru e mutarea atenției spre partida cu Suedia, de sâmbătă: "Generația este formată, eu am doar meritul că-i strâng și îi țin aproape. E meritul celor care i-au pregătit până aici, dar și al nostru, pentru că reușim să-i închegăm. Chiar dacă a fost 4-0, diferența nu a fost așa mare. Probabil ne-am dorit extrem de mult să câștigăm ceea ce am pierdut la un moment dat și de acolo a rezultat ceea ce ați văzut pe tabelă. Acest meci e deja istorie, ne interesează foarte tare meciul cu Suedia, de sâmbătă. Trebuie să încercăm să facem maximum din ceea ce avem", a declarat Boingiu, după meci, înainte să transmită că, din punctul său de vedere, actuala generație e ticsită de talente peste cele dingenerația lui Contra: "Contra a fost un jucător foarte bun, care muncea foarte mult, îl regăsesc în câțiva jucători de acum. Sincer vă spun, calitatea celor de acum e peste a celor de atunci. Nu degeaba i-am comparat cu generația 81, a lui Raț, Rădoi, Vlad Munteanu." La 19 ani, Alex Mățan, fotbalistul pe care Hagi l-a forțat deja în Liga 1, a contribuit cu două goluri, faze spectaculoase și driblinguri pe măsură, apoi a dezvăluit că Adrian Mutu și Cosmin Contra s-au numărat printre cei care i-au încurajat pe tricolorii mici înaintea meciului.

Din păcate, o veste proastă de la naționala U17, care joacă turul de elită, în Ungaria, pe terenurile Academiei “Ferenc Puskas”.Echipa pregătită de Aurel Țicleanu a fost învinsă cu 1-5 de principala favorită a grupei, echipa Israelului. Golul României a fost marcat de Alexandru Dumitru (Atletico Madrid), în minutul 57. Pentru Israel au înscris Jauabra (’40, ’61, ’64), Ovadia  (’48)și Davida (‘80^2).  În celălalt meci din grupa 7, Slovenia a remizat cu Ungaria, scor 1-1. Echipa României are programată următoarea partidă duminică, în compania echipei Ungariei. La turneul final din Anglia se califică învingătoarele din cele opt grupe și cele mai bune șapte ocupante ale locurilor secunde.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.