Sport

Un week-end numai bun de uitat

Ziarul de Vrancea
14 aug 2017 498 vizualizări

La Toronto Simona Halep a suferit în semifinale cea mai drastică înfrângere din ultimii patru ani * în calificările de la Cincinnati toate cele patru românce au fost eliminate din primul tur

Week-end-ul care s-a încheiat a fost unul negru pentru jucătoarele noastre care luptă pe terenurile dure americane, în frunte cu Simona Halep. Victoria din sferturile de finală ale turneului “Rogers Cup” de la Toronto (dotat cu premii totale de 2.434.389 dolari) arătase un joc al  Simonei Halep din ce în ce mai consistent pe suprafețe dure, adversara ei, Caroline Garcia (Franța) oferind o rezistență puternică doar în primul set, în care Halep a obținut break-ul decisiv exact în finalul setului. Însă cea mai bună jucătoare română a momentului arată că suferă din plin la capitolul condiție fizică. Meciul cu Garcia trebuia disputat în cursul nopții de vineri pe sâmbătă și s-a amânat din cauza intemperiilor meteo în cursul dimineții americane de sâmbătă. Din acest motiv, ea a trebuit să joace și semifinala în aceeași zi, ori tocmai aceasta se arată că nu-i convine Simonei. În aceste condiții, nici voința proprie, nici sfaturile lui Darren Cahill nu folosesc la prea mare lucru.

În plus, Simona a avut o pauză ceva mai mare până în semifinală în raport cu adversara ei. Și aceasta n-a fost temuta Garbiñe Muguruza  (4 WTA), ci Elina Svitolina (5 WTA), extrem de redutabilă și ea, dar cu care Simona avea palmares favorabil (3-2). Deznodământul a fost șocant: ucraineanca a câștigat cu 6-1, 6-1, în 56 de minute, arătând o prospețime mai mare decât Simona, care a făcut cel mai slab joc al ei din perioada ei de consacrare. Numărul imens de greșeli neforțate (34!!!) și procentajele la serviciu (43% și 35%) sunt edificatoare pentru calitatea jocului prestat de Halep în această semifinală nefericită. Ultima înfrângere de acest calibru a fost în martie 2013 (cu puțin timp înainte de începerea ascensiunii), 1-6, 0-6 la Miami, cu italianca Sara Errani. Rămâne, totuși, cu o participare în semifinalele unui turneu de calibru, pe care îl câștigase anul trecut și o perioadă de remontare până în turul II la Cincinnati, unde va întâlni învingătoarea unui meci dintre două jucătoare sosite din calificări. În finală, Svitolina o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki, care s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața americancei Sloane Stephens, revelația acestui turneu.

* La Cincinnati (Ohio), turneu de același calibru, dotat cu premii totale de 2.536.154 dolari, participarea românească nu a început deloc bine. Cele mai bune patru jucătoare în afara Simonei Halep au făcut calificări și toate patru au fost eliminate din primul tur. Ana Bogdan (124) a fost învinsă de brazilianca Beatriz Hadad (77), scor 3-6, 1-6 în 80 de minute; Irina Begu (59) a cedat în fața jucătoarei clasate pe locul 134, americanca Taylor Townsend, scor 7-6, 1-6, 3-6 în două ore și zece minute (după ce a condus cu 2-0 în setul decisiv); Monica Niculescu (57) a pierdut în trei seturi (6-4, 2-6, 1-6) în fața columbiencei Mariana Duque (107) după o oră și 47 de minute; în fine, Sorana Cîrstea (54) a pierdut cu 7-6, 3-6, 4-6 în fața unei jucătoare din Serbia, Aleksandra Krunic (84, în două ore.

* În turneul masculin de la Montreal, ascensiunea canadianului de 18 ani Denis Shapovalov, a continuat până în emifinale. Cel care l-a oprit pe Nadal în drumul său spre locul I mondial, a trecut în sferturi de francezul Adrian Mannarino cu 2-6, 6-3, 6-4. Însă în semifinale,el a trebuit să se încline în fața unul alt tânăr furios, germanul Alexander Zverev, scor 4-6, 5-7. Zverev a susținut în cursul nopții finala cu elvețianul Roger Federer, care în cealaltă semifinală a trecut de olandezul Robin Haase cu 6-3, 7-6.

* Alexandra Cadanțu a abandonat, sâmbătă, în semifinalele turneului ITF de la Hechingen (Germania), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, la scorul de 7-5, 4-1 pentru germanca Tamara Korpatsch. Cadanțu, cap de serie numărul șase, trecuse în optimi de bulgăroaica Isabella Șinikova, cu 2-6, 6-4, 6-4, iar în sferturi a învins-o pe italianca Jessica Pieri, cu 3-6, 6-2, 7-6.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.