Sport

Un record doborât după un deceniu

Ziarul de Vrancea
23 iul 2019 881 vizualizări

Ungurul Kristof Milak a devenit recordman mondial la 200 m fluture, depășind performanța lui Michael Phelps *înotătorii de la Gwangju îl sfidează pe chinezul Sun, suspect de dopaj

Înotătorul în vârstă de 19 ani din Ungaria, Kristof Milak, a doborât, miercuri, recordul stabilit de Michael Phelps în urmă cu 10 ani, la proba de 200 de metri fluture, reușind să câștige cursa în 1:50.73 minute. Precedentul record mondial stabilit de înotătorul american a fost de 1:51.51. Podiumul a fost completat de japonezul Daiya Seto, medaliat cu argint, și de sud-africanul Chad Le Clos, medaliat cu bronz. „Este o onoare extraordinară să dobor recordul mondial deținut de un om de un așa calibru”, a spus Milak după ce a obținut victoria. „Când m-am întors și am văzut timpul, 1:50.73, toată presiunea și încordarea s-au risipit și m-am bucurat foarte tare”, a completat înotătorul din Ungaria.

În octombrie, Kristof Milak a câștigat trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Sportivul declara la acel moment: „Încerc tot timpul să devin mai bun. Scopurile mele pentru anul viitor sunt să am rezultate mai bune și să dobor recorduri”, conform olympicchannel.com. Kristof Milak participă la Campionatul Mondial de la Gwangju, Coreea de Sud, care va dura până la data de 28 iulie.

Un alt caz ciudat este cel petrecut marți seara, la 200 m liber. Britanicul Duncan Scott (22 de ani) a refuzat să urce pe podium, alături de Sun Yang (27 de ani), chinezul acuzat de dopaj, după ce a câștigat medalia de bronz, la proba de 200 m la stilul liber. Sun a câștigat aurul la proba de 200 m după ce lituanianul Danas Rapsys a fost descalificat pentru că a furat startul. Scott l-a felicitat pe medaliatul cu argint Katushiro Matsumoto și pe Martin Maliutin, care a terminat în același timp cu sportivul englez. Când a trebuit să îl felicite și pe medaliatul cu aur, Sun Yang, Duncan Scott a refuzat și nu a dorit să se urce nici pe podium. Înotătorul chinez a reacționat nervos, strigându-i englezului, în timp ce gesticula la acesta: „Ești un pierzător, eu sunt un câștigător.”Duncan Scott nu este primul sportiv care refuză să îl felicite pe Sun și să urce pe podium alături de el. Australianul Mack Horton (23 de ani) a procedat la fel, în urmă cu două zile, când Sun a câștigat proba de 400 de metri. „Victoria mea a fost datorită muncii grele pe care o depun. Am continuat să lupt. Nu am renunțat când am ieșit pe locul doi”, a declarat Sun Yang după ce a câștigat medalia de aur. Sun Yang este suspect de dopaj, după ce, anul trecut, a distrus o probă de sânge. În 2014, Yang a fost suspendat pentru dopaj. Dacă este din nou găsit vinovat, sportivului chinez i-ar putea fi interzis pe viață participarea la competițiile profesioniste.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.