Sport

Un pas imens spre trofeu

Ziarul de Vrancea
8 iul 2019 949 vizualizări

Duelul Simona Halep – Elina Svitolina, care va decide o finalistă la Wimbledon, se dispută astăzi, de la ora 15:00 și va fi urmat de întâlnirea Serena Williams – Barbora Strycova * Ucraineanca are un avantaj la bilanț, dar românca a câștigat singurul duel disputat într-un turneu de Grand Slam

Simona Halep va evolua astăzi, de la ora 15:00, cu Elina Svitolina (Ucraina) în semifinalele turneului de la Wimbledon, potrivit programului anunțat de organizatori. Partida se va disputa pe Terenul Central și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport. Meciul va fi urmat pe același teren de cealaltă semifinală, care le opune pe americanca Serena Williams (10 WTA) și jucătoarea cehă, Barbora Strycova (58 WTA).

La startul turneului de la Wimbledon, Simona Halep nu era creditată cu șanse mari la turneu. Mai ales după înfrângerea neașteptată de la Roland Garros, pe zgura ei preferată, în fața speranței americane Amanda Anisimova, mulți dintre fanii ei, ca să nu mai vorbim de iubiții noștri hateri, îi proorocea un declin. Pierderea punctelor obținute anul trecut la Open-ul francez, au adus-o pe Simona, la un moment dat la limita inferioară a Top Ten. Însă jucătoarea de tenis din Constanța, care nu prea se plia pe iarba londoneză, a avut până acum un traseu excelent la Wimbledon, calificându-se în semifinale cu un singur set pierdut în cinci meciuri, culmea în fața unei alte românce, Mihaela Buzărnescu. Sigur, au fost emoții în unele partide, mai ales în cea cu Zhang Shuai, dar modul în care a trecut de Vika Azarenka sau chiar de marea revelație a turneului, americanca de 15 ani, Cori Gauff, a schimbat sensul prognozelor. Altfel, experții Eurosport, îndeobște foarte pretențioși. Mats Wilander și Barbara Schett o consideră pe Simona, cel puțin favorită netă pentru finală, chiar dacă bilanțul partidelor cu Svitolina, înclină spre ucraineancă.

Nici Elina Svitolina nu era văzută printre marile favorite și nici printre marile specialiste ale jocului pe gazon. Elina a beneficiat, în turul II de abandonul rusoaicei Margarita Gasparian, într-un moment în care soarta partidei era incertă. Apoi ea a avut probleme și cu grecoaica Maria Sakkari și, mai ales, cu revelația din Cehia, Karolina Muchova pe care le-a depășit în trei seturi, ajungând, în premieră pentru ea, în semifinalele unui turneu de Grand Slam. În plus Elina a pierdut ultimele trei întâlniri disputate pe iarbă. Din cele șapte partide,de pomină a fost cea de la Roland Garros 2017, singura disputată sub egida Marelui Șlem. Atunci Simona a revenit de la 3-6, 1-5 reușind să câștige un tie-break „la cuțite” și să încheie un set decisiv cu 6-0. Singura partidă din acest an, semifinala de la Doha, s-a încheiat tot cu victoria Simonmei, după ce a fost condusă în decisiv cu 1-4. Trăgând concluzia, meciurile Halep – Svitolina sunt imprevizibile, dar dacă cineva ar avea motiv să aibă complexe, aceea e ucraineanca. Semifinala de astăzi este a doua care se dispută între cele două protagoniste într-un turneu de Grand Slam și prima pe iarbă. Din celelalte partide, patru au avut loc pe hard, trei pe zgură. Simona Halep l-a avut din nou alături pe Darren Cahill, fostul său antrenor, la unul dintre antrenamentele dinaintea semifinalei cu Elina Svitolina. Jucătoarea din țara vecină este pregătită de Andrew Bettles și beneficiază la antrenamente și de sprijinul prietenului său, popularul jucător francez, Gaël Monfils.

Tecău a pierdut dramatic

Cuplul Jean-Julien Rojer / Horia Tecău (Olanda / România) a pierdut un meci de patru ore și 2 de minute în fața echipei columbiene, favorită nr. 2, Juan Sebastian Cabal/Robert Farah. Sud-americanii au câștigat un meci cu foarte puține break-uri, scor 6-4, 3-6, 7-6 (10/8 la tie-break!), 6-4, 11-9. Tecău și Rojer au irosit șase mingi de meci în setul decisiv, în timp ce columbienii au fructificat-o pe prima și s-au calificat în semifinale. Perechea Monica Niculescu/Irina Begu, cap 5, a fost eliminată în optimi, după ce a pierdut cu 3-6, 4-6 în fața echipei Hsieh Su Wei / Barbora Strycova. Singura româncă rămasă pe tablourile de cuplu este Raluca Olaru, în parteneriat mixt cu croatul Frank Skugor.

Rezultate din sferturile de finală ale probei de simplu: Novak Djokovic (Serbia) – David Goffin (Belgia) 6-4, 6-0, 6-2; Roberto Bautista (Spania) – Guido Pella (Argentina) 7-5, 6-4, 3-6, 6-3: Roger Federer (Elveția) – Kei Nishikori (Japonia) 4-6, 6-1, 6-4, 6-4; Rafael Nadal (Spania) – Sam Querrey (SUA) 7-5, 6-2, 6-2. În semifinale, vor juca Djokovic cu Bautista și Federer cu Nadal.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.