Sport

Un obstacol important trecut

Ziarul de Vrancea
6 dec 2017 658 vizualizări

România – Spania 19-17 (9-7) în grupa A a Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania * tricolorele  vor juca astăzi de la ora 19:00 cu Angola, coșmarul de la Rio, iar vineri cu Franța

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat,marți, la Trier, în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după ce a învins reprezentative Spaniei, cu scorul de 19-17 (9-7), în cea de-a treia partidă din grupa A a competiției.  O primă repriză cu de toate în disputa cu naționala țării natale a antrenorului României, Ambros Martin. Spania a început mai montată, dar zece minute a durat supremația sa, egalarea fiind adusă de Neagu, 4-4. Spania a mai înscris de două ori, 4-6, după care nu a mai găsit drumul spre poarta apărată excelent de Iulia Dumanska, iar în următoarele 18 minute doar România a fost pe teren. La pauză, 9-7 în favoarea tricolorelor, cu Cristina Neagu având cinci goluri.

În partea a doua a partidei, cele două echipe s-au succedat la conducere (11-10, min. 36). Spania a găsit parcă mai ușor drumul spre gol, conducând la 1-2 goluri mai tot timpul, în timp ce România a alergat după egalare (12-14, min. 43) și din cauza unei apărări mai instabile față de prima repriză, dar și ratărilor la poarta  Silviei Navarro.  Egalarea a venit tot de la Cristina Neagu, în minutul 48, 14-14, în uralele sutelor de fani tricolori din tribune. Spania n-a cedat, 15-16 (min. 54), dar România a ripostat la rândul său, iar rezerva Ana-Maria Drăguț a înscris două goluri consecutive, urmată de “sentința” Cristinei Neagu (min. 57), Eliza Buceschi a obținut și a transformat aruncarea de la 7 metri care a decis victoria. Pentru România au marcat Cristina Neagu 8 goluri, Crina Pintea 4, Eliza Buceschi 4, Ana-Maria Drăguț 2, Valentina Ardean 1, iar pentru Spania: Nerea Peña 4, Mireya Gonzalez 4, Carmen Martin 3, Jennifer Gutierrez 2, Paula Garcia 2, Amaia Gonzalez 1, Ivet Musons 1.

A fost un meci de mare luptă, o arată și scorul, 19-17. Din tot sufletul felicitări fetelor pentru cum au luptat până în ultimul minut. Nu ne-a mai mers ca până acum cu multe goluri, dar apărarea a mers, Iulia Dumanska a fost foarte bună în poartă. Sunt foarte mulțumită de ce am realizat ca echipă”, a declarat Cristina Neagu la finalul partidei, la Telekom Sport. Antrenorul Ambros Martin a spus că are o echipă de luptătoare, iar în legătură cu ceea  ce urmează a menționat: ”Toate partidele sunt importante. Nu ne gândim acum la ce adversar vom întâlni din cealaltă grupă, ci la a face meciuri complete, atât în apărare, cât și în atac”.

Tot marți în grupa A, Slovenia – Angola 32-25 (15-15) și Franța – Paraguay 35-13 (14-10). Clasamentul grupei arată astfel: 1. România – 6 p (^17); 2. Franța – 4 p (^28); 3. Spania – 4 p (^19); 4. Slovenia – 4 p (^5); 5. Angola – 0 p (-18); 6. Paraguay – 0 p (-51). Partidele de astăzi din grupa de la Trier sunt: Slovenia – Paraguay (ora 15:00), România – Angola (19:00) și Spania – Slovenia (21:30).

Urmează Angola

Ieri, s-au disputat doar meciuri în grupele C și D. Calificată în optimi, echipa României va juca astăzi contra formației Angolei, o echipă care are prestigiul de a fi “crema” handbalului feminin african, dar care în mod normal n-ar trebui să miște în fața forțelor handbalului mondial, dar uneori mai face și boacăne, cum a fost la o Cupă Mondială în care a învins Franța și la Olimpiada de la Rio când a trecut de Muntenegru și România, oprindu-se în fața Rusiei în sferturi. Din echipa africană care a învins România la Rio cu 23-19, au mai rămas puține jucătoare: unele sunt accidentate, altele însărcinate, iar altele s-au retras din competiții cum ar fi impozantul portar Teresa Almeida (98 kg, 1,78 m!) care ne-a făcut atâtea clipe amare în Brazilia. România are nevoie de victorie pentru a-și valorifica șansele de a încheia grupa pe locul I, Angola este eliminată. Antrenorul africancelor este danezul Morten Soubak care a dus echipa Braziliei în 2013 la titlul mondial. Nici România nu mai are antrenorul de la Rio, suedezul Tomas Ryde fiind înlocuit cu Ambroz Martin.

Rezultate din celelalte grupe

Grupa B (Bietigheim-Bissingen): Ungaria – Argentina 33-15; Suedia – Cehia 36-22; Norvegia – Polonia 35-20.

Grupa C (Oldenburg): Japonia – Muntenegru 29-28 (!); Rusia – Brazilia 24-16; Danemarca – Tunisia 37-19; Rusia – Japonia – 29-28.

Grupa D (Leipzig): Coreea de Sud – China 31-19; Olanda – Camerun 29-22; Germania – Serbia 22-22; Camerun – Coreea de Sud 33-21; Serbia – Olanda 27-37.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.