Sport

Un nou lider în tenisul feminin

Ziarul de Vrancea
22 iun 2019 1083 vizualizări

Ashleigh Barty este a doua australiancă după 43 de ani care urcă în fruntea topului mondial * Simona Halep joacă în turul II la Eastbourne *Monica Niculescu a câștigat turneul de la Ilkley

Australianca Ashleigh Barty, locul 2 WTA, a câștigat turneul de tenis pe iarbă de la Birmingham, cu premii de un milion de dolari. În semifinale, Ashleigh a trecut cu scorul de 6-4, 6-4 (84 de minute) de jucătoarea cehă Barbora Strycova (51 WTA). Adversara lui Ashleigh din finală a fost germana Julia Goerges (19 WTA) care a învins-o pe jucătoarea croată Petra Martic (25 WTA) cu scorul de 6-4,6-3. În finală, Barty a câștigat cu 6-3, 7-5 în 88 de minute și va urca de săptămâna viitoare pe primul loc mondial. Barty își continuă astfel ascensiunea extraordinară din acest an, depășind-o pe japoneza Naomi Osaka. . Australianca ajunge la trei titluri câștigate în acest an, după cele de la Miami și Roland Garros. Ashleigh Barty devine astfel a doua jucătoare din Australia care va ocupa locul 1 WTA, după Evonne Goolagong Cawley, care devenea lider mondial în urmă cu 43 de ani, în 1976. Ashleigh are 12 victorii consecutive în circuitul WTA, legând două triumfuri, la Roland Garros și Birmingham. Următorul turneu la care va participa este cel de la Eastbourne, programat în perioada 24 iunie - 30 iunie. În 2019, australianca are un record impresionat - 32 de victorii și doar cinci înfrângeri. De asemenea, Barty ocupă locul 1 în clasamentul Race to Shenzhen, cu 4646p, la o distanță importantă de următoarea pretendentă pentru Turneul Campioanelor.

* În această săptămână are loc turneul feminin de categorie Premier de la Eastbourne, ultima competiție importantă înainte de Wimbledon. Simona Halep va evolua direct în turul al doilea), fază în care va da piept cu învingătoarea dintre sportiva italiană Camila Giorgi (39 WTA), și Hsieh Su Wei din Taiwan (28 WTA). Dacă trece de turul II, Simona ar putea juca în optimi cu Barbora Strycova (51) sau cu chinezoaica Wang Qiang (15). Acesta este singurul turneu pe iarbă în acest an pentru jucătoarea română, înainte de Wimbledon, al treilea grand slam al anului, care începe la 1 iulie. La Eastbourne participă și Mihaela Buzărnescu (42 WTA), care o va avea ca adversară în prima manșă pe letona Jelena Ostapenko (37 WTA). Simona s-a înscris la Eastbourne și la dublu, alături de Raluca Olaru, dar sorții nu le-au surâs celor două românce, ele fiind programate încă din primul tur cu favoritele numărul 1, Gabriela Dabrowski (Canada) și Xu Yifan(China).

* Jucătoarea română Monica Niculescu a câștigat turneul ITF de la Ilkley, cu premii totale de 100.000 de dolari. Monica a trecut în semifinale de sportiva din Slovacia, Jana Cepelova, venită din calificări, scor 6-4, 0-6, 6-4,într-o oră și 33 de minute. Ieri, jucătoarea română a câștigat și finala cu unguroaica Timea Babos (139 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-3. Finala a durat două ore și nouă minute. La Ilkley a participat la simplu lui Irina Begu, însă ea nu a trecut de primul tur.

........................

* La turneul de la Stare Splavy (Cehia), cu premii de 60.000 de dolari, Alexandra Cadanțu, favorită 7, și Laura Paar au fost eliminate în semifinale. Cadanțu a fost învinsă de sportiva cehă Denisa Allertova, scor 4-6, 7-6, 4-6 (trei ore și trei minute), iar Paar a pierdut în fața favoritei principale, Barbora Krejcikova (Cehia), scor 2-6, 2-6 (o oră și patru minute). Finala a fost câștigată de Krejcikova cu scorul de 6-2, 6-3.

* Elvețianul Roger Federer, locul 3 ATP și favorit principal, a câștigat, duminică, pentru a zecea oară turneul de la Halle, cu premii de peste două milioane de euro. Federer l-a învins în finală pe belgianul David Goffin, locul 33 ATP, scor 7-6, 6-1, într-o oră și 23 de minute. Este al treilea trofeu din acest sezon, după Dubai și Miami, și al 102-lea din cariera elvețianului. Roger Federer s-a impus pentru a zecea oară la Halle și i se alătură lui Rafael Nadal în vârful topului jucătorilor din Era Open cu cele mai multe trofee obținute la un singur turneu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.