Sport

Un nou început pentru clujeni

Ziarul de Vrancea
21 oct 2020 965 vizualizări

Astăzi, de la ora 19:55, la Sofia se joacă ȚSKA – CFR, în prima etapă din cadrul grupei A a Ligii Europa * meciul se dispută cu spectatori și va fi televizat de canalele Look, Digi și Telekom

CFR își face azi debutul Europa League cu un meci care poate fi de o importanță deosebită cel cu ȚSKA Sofia. Dacă mulți se grăbesc să eticheteze formația ex-militară sofiotă drept accesibilă trebuie amintită calificarea din play-off după o victorie spectaculoasă pe terenul unei echipe robuste, FC Basel, scor 3-1, bulgarii înscriind de trei ori în ultimele 20 de minute. Tot cu 3-1 a câștigat și CFR Cluj dar pe teren propriu și cu un adversar de calibru mai mic, Djurgården Stockholm. În campionat, ȚSKA nu merge prea grozav, a realizat patru remize și un eșec, situându-se pe locul IV, la cinci puncte de lider, Lokomotiv Plovdiv. În Bulgaria, fotbalul a primit mână liberă de la autorități de a permite spectatori în tribună conform indicațiilor UEFA așa că CFR se poate aștepta la o replică ostilă pe stadionul „Vasil Levski”, toate cele 10.000 de locuri admise fiind deja ocupate. Antrenorul bulgar se teme (sau cel puțin arată că se teme) de CFR: Clujul este una dintre echipele puternice, joacă destul de des în grupe. Calitățile lor sunt reprezentate de viteza din ofensivă și un joc bun la fazele fixe. Dacă le dăm spații, clar vom avea probleme”, a analizat Stamen Belcev jocul formației CFR Cluj.

La rândul ei, formația ardeleană a rămas fără Bordeianu transferat în Arabia Saudită , dar cu două mici incertitudini, lotul este OK .Este vorba de Omrani, accidentat la Botoșani și Burcă. L-a transferat pe brazilianul William Soares, care nu  poate juca nefiind trecut pe lista UEFA. „ Din păcate campania noastră de achiziții nu a fost ca aceea a lui ȚSKA, care a luat nouă jucători foarte buni. Lotul nostru este foarte subțire acum. După ce am văzut ȚSKA, cred că au șanse și ei foarte bune să se califice mai departe. Au venit jucători de la Watford, Lens, Nancy, Bordeaux... Dacă iei jucători buni e clar că ai și pretenții”, a spus Petrescu.

Tot astăzi, de la aceeași oră se joacă partida Young Boys Berna – AS Roma.

Formațiile probabile„„

ȚSKA: Busatto – Galabov, Antov, Matheij, Mazikou – Geferson, Youga – Iomov ,Sankare , Keita – Sowa.

CFR: Bălgrădean- Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Hoban, Păun – Deac, Debeljuh, Rondon.

Arbitru: Halil Melel (Turcia)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.