Sport

Un nou început într-o nouă competiție

Ziarul de Vrancea
7 sep 2018 911 vizualizări

România – Muntenegru, astăzi, de la ora 21:45, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești de la ora 21:45 * meciul de debut al echipei tricolore în grupa C4 a Ligii Națiunilor se dispută fără spectatori și poate fi urmărit în direct pe ProTV

Așa cum am mai anunțat, de ieri s-a dat startul noii competiții fotbalistice sub egida UEFA, numită Liga Națiunilor, structurată pe patru grupe valorice. După cum am informat cu două zile înainte, urnele valorice la tragerea la sorți  pentru preliminariile Euro 2020 se vor stabili în funcție de rezultatul obținut în Liga Națiunilor, iar la încheierea acestor preliminarii, rămân patru locuri vacante care vor fi atribuite unor reprezentative din toate cele patru grupe valorice. Pe criteriul clasamentului FIFA, România a fost repartizată în Liga C (a treia valorică), iar conform tragerii la sorți, va face parte din grupa a IV-a, alături de reprezentativele Serbiei, Muntenegru și Lituania. Obiectivul echipei pregătite de Cosmin Contra este câștigarea acestei grupe, care ar însemna o promovare în eșalonul imediat superior pentru ediția următoare, o poziție mai bună la tragerea la sorți amintită, dar și o șansă în plus de calificare pentru cazul în care tricolorii nu vor obține calificarea prin preliminarii. Cum România este una dintre cele 12 țări-gazdă ale Euro 2020, este limpede că trebuie profitat de toate șansele care apar la orizont.

Debutul are loc astăzi, de la ora 21:45, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, al cărui gazon se spune că arată excelent, mult mai bine ca acele de la Craiova sau Arena Națională. Adversara este reprezentativa Muntenegrului, de care nu ne amintim cu plăcere după rezultatele înregistrate în preliminariile Cupei Mondiale, iar meciul se va desfășura fără spectatori, din cauza isprăvilor “minunaților suporteri tricolori” la meciurile cu Ungaria și Polonia. România s-a întâlnit de trei ori cu Muntenegru. Tricolorii au primit vizita echipei proaspăt afiliate la UEFA în 2008, în cel de-al treilea mandat al lui Victor Pițurcă și s-au impus cu 4-0. Următoarele două meciuri au avut loc în ultimele preliminarii, în mandatul nefericit al germanului Christoph Daum. În 2016, la Cluj, tricolorii au condus cu1-0 prin golul marcat de Adi Popa, vedeta oaspeților, Stevan Jovetic a egalat în finalul partidei, iar în ultimele secunde Stanciu a ratat un penalty. Returul de la Podgorica a fost cel care ne-a retezat și ultimele șanse de calificare la “Mirovoi Kubok” din Rusia.  Muntenegrenii au câștigat cu 1-0 și “călăul” a fost același Jovetic.

O predicție corectă a șanselor celor două echipe trebuie să țină cont că, oaspeții au o echipă mult mai bine cotată valoric, cu jucători care evoluează în campionate puternice. Însă, trendul este favorabil României. Sub conducerea lui Cosmin Contra, succesorul lui Daum, tricolorii au pierdut un singur meci, iar ultimele patru partide au însemnat tot atâtea victorii. Că naționalele din Chile și Suedia n-au venit cu primele lor garnituri, că Israel și Finlanda nu reprezintă mare lucru, contează mai puțin. De partea cealaltă, ex-iughoslavii n-au mai câștigat niciun meci de la victoria împotriva tricolorilor la Podgorica, ultimele patru meciuri soldându-se  trei remize ( cu Cipru, Turcia și Bosnia) și o înfrângere în fața Sloveniei.

Ceea ce trage balanța în partea românească este situația lotului pregătit de fostul antrenor al Partizanului belgrădean, Ljubisa Tumbakovic. Vedeta Jovetic (Monaco), coșmarul lui Daum, s-a autodeclarat indisponibil în ultimul moment iar apoi au mai spus pas și alți jucători, în special din apărare, Jankovic, Marusic și Vesic. Oficial, toți cei patru acuză accidentări, însă anunțarea acestora în ultimul moment alimentează supozițiile. La echipa muntenegreană ar putea debuta, din cauza situației create, fundașul Risto Radunovic de la Astra Giurgiu, iar vârful de atac, Beqiraj, nu are angajament în acest moment și a fost selecționat “de pe bară”. Tricolorii nu pot beneficia de Răzvan Marin (suspendat) și pe Bicfalvi (accidentat în ultimul moment).

Selecționerul Cosmin Contra spune că meciul cu Muntenegru este foarte important pentru parcursul echipei naționale în această competiție și promite un joc în care România va ataca și va încerca să înscrie. "Suntem înaintea debutului într-o competiție oficială, o competiție importantă din punctul nostru de vedere, ne așteaptă două meciuri dificile. Veți vedea o echipă cu o atitudine bună, care va ataca, care va pune în dificultate adversarul, vom încerca să facem un joc de calitate și să nu primim goluri”, a spus Contra, care pare a miza pe jucători cu experiență la acest debut de drum, majoritatea selecționabililor tineri fiind conectați la echipa U21, care are o misiune importantă.În aceeași grupă C4 se mai dispută partida Lituania – Serbia, de la aceeași oră, 21:45.

Formațiile probabile

România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Chiricheș, Bancu – Pintilii, Stanciu – Chipciu, Budescu, Mitriță - Țucudean.

Muntenegru: Petkovic – Stojkovic, Savic, Simic, Radunovic – Vukcevic, Scekic – Boljevic, Ivanic, Jovovic – Beqiraj.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.