Sport

Un alt uragan cu nume de fată: Iga

Ziarul de Vrancea
15 mai 2021 875 vizualizări

Poloneza Swiatek a învins-o cu 6-0, 6-0 pe Karolina Pliskova în finala turneului de la Roma * finala masculină a fost câștigată de Nadal în fața lui Djokovic

Iga Swiatek (19 WTA)  uimește lumea tenisului câștigând de o manieră categorică turneul WTA 1000 de la Roma. În finală, Iga a învins-o cu un dublu 6-0 pe Karolina Pliskova (9WTA). Poloneza, care anul trecut a câştigat turneul de la Roland Garros, nu a avut nevoie decât de 48 de minute pentru a-şi adjudeca victoria, câştigând incredibil primul set în doar 20 de minute.Pe tot parcursul întâlnirii Iga i-a lăsat Karolinei numai 13 puncte. Pliskova a câştigat turneul de la Roma în 2019 şi a fost finalistă în 2020.În semifinale, Swiatek i-a făcut o ”supriză” Simonei Halep, învingând-o cu 6-2, 7-5 pe Elina Svitolina. Dacă ucraineanca ar fi câștigat turneul, Simona Halep ar fi căzut pe poziția 4 WTA. La dublu, Irina Begu și italianca Sara Errani au fost învinse în semifinale de perechea Kristina Mladenovic/Marketa Vndrousova (Franţa/Cehia), scor 2-6, 3-6 într-o oră şi patru minute.

*Turneul masculin Masters 1000 din capitala Italiei a fost câștigat de Rafael Nadal, care a câștigat finala cu liderul mondial Novak Djokovic, scor  7-5, 1-6, 6-3, în două ore și 50 de minute.În semifinale, Djokovic l-a învins cu 6-3, 5-7, 6-2 pe italianul Lorenzo Sonego (33 ATP) iar Nadal a dispus de americanul Reilly Opelka (47) cu 6-4, 6-4

*Jaqueline Cristian nu a reușit să treacă de sita calificărilor turneului WTA 250 de la Belgrad. Dacă în primul tur a trecut cu un scor ciudat (6-0, 0-6, 6-4) de croata Tena Lukas (274 WTA), în manșa a doua, românca a fost depășită de unguroaica Reka Luca-Jani (221) cu 7-5, 2-6,1-6. La Belgrad, pe tabloul principal sunt două românce, cărora sorții le-a făcut o surpriză, programându-le una contra alteia în primul tur: Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Patricia Țig  cu scorul de 4-6, 7-5, 6-2 și o va întâlni în runda următoare pe spaniola Paula Badosa (42 WTA), care a dispus cu 6-2, 6-3 de germana Andrea Petkovic.

*Un turneu tare are loc acum la Parma, care o are în fruntea favoriților pe Serena Williams, beneficiară a unui wild card.Românca Ana Bogdan era programată să joace în calificări împotriva rusoaicei Varvara Flink (181), dar a aflat în suprindere că va fi pe tabloul principal, după retragerile sportivelor Alizé Cornet și Veronika Kudemertova. Ea va juca în primul tur cu italianca Sara Errani, admisă cu wild card.

*Alexandra Dulgheru a ajuns până în finala turneului ITF de la Saint-Gaudens *Franța), cu premii totale de 60.000 de dolari. Sâmbătă a reușit s-o învingă pe favorita numărul 1 a turneului, elvețianca Viktorija Golubic (78 WTA), scor 7-5,6-0, dar ieri a pierdut cu 2-6, 6-1, 2-6 în fața jucătoarei franceza Clara Burel (166). Alexandra Dulgheru, fostă numărul 26 mondial, dar absentă mai mult timp din circuit din cauza accidentărilor, va urca după finala de la Saint-Gaudens 231 de poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 443. O altă româncă, Cristina Dinu  (598 WTA) a câștigat turneul ITF din Antalya (150.000 $) după o  finală câștigată cu 6-3, 76-0 în fața principalei favorite, brazilianca Gabriela Ce (262). Cristina și Gabriela au fost partenere la dublu şi au câştigat turneul, învingând în finală, sâmbătă, echipa germană Katharina Hering/Natalia Siediska, scor 7-5, 6-1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.