Sport

Un alt campionat

Ziarul de Vrancea
6 mar 2019 609 vizualizări

De astăzi, se dă startul în partea finală a campionatului Ligii I, play-off și play-out * partidele CFR – Sepsi și Craiova – Astra se rejoacă într-a doua etapă consecutivă

Odată încheiat sezonul regulat (sau regular, cum se spune în mediile snoabe), începe imediat un noul campionat. Nu va fi unul neregulat (sau iregular), dar în mod cert va fi unul mai dramatic, pentru că în această fază se rezolvă toate deciziile campionatului. Începând, cum este și normal, cu play-off-ul, trebuie de menționat că două partide din etapa de săptămâna trecută se rejoacă, conform țintarului Berger, în acest week-end. Culmea este că CFR și Sepsi s-au întâlnit cu zece zile în urmă și în Cupă, în ambele jocuri impunându-se echipa clujeană. Mai interesant pare a fi duelul de la Craiova, deoarece chiar luni Astra lui Costel Enache a obținut în Bănie o victorie neverosimilă prin dramatismul ei, iar oltenii, care s-au îndepărtat de tandemul fruntaș, ard de nerăbdare să-i pedepsească pe giurgiuveni. FCSB – Viitorul este un meci care încheie o etapă și, chiar dacă există anumite suspiciuni în eter, suntem convinși că Viitorul lui Hagi va face tot posibilul pentru o surpriză.

În play-out, centrul de greutate se găsește în zona trioului codaș, însă la un turneu cu 14 etape, distanța dintre cele trei echipe sudice și celelalte este o “nimica toată”. Primele două clasate, echipele din Moldova, joacă pe teren propriu cu codașele, meciuri aparent ușoare FC Voluntari este mai periculoasă decât Concordia, însă nu trebuie să uităm că formația din Chiajna a câștigat chiar la Botoșani! În rest, Dinamo este ușor favorită în disputa cu echipa “chirurgului” Dan Alexa, iar ce se va întâmpla în derbiul sibian e greu de anticipat.

Programul primei etape (8-11 martie)

Play-off: CFR Cluj - Sepsi Sfântu Gheorghe (sâmbătă, ora 20:15), CSU Craiova – Astra (duminică, 20:30); FCSB – FC Viitorul (luni, 20:30). Clasament: 1. CFR – 27 p; 2. FCSB – 25 p; 3. Craiova – 23 p; 4. Astra – 21 p; 5. Viitorul – 19 p; 6. Sepsi – 19 p.

Play-out: Dinamo – Dunărea Călărași (vineri, 20:30), FC Hermannstadt – Gaz Metan Mediaș (sâmbătă, 13:00), Poli Iași – FC Voluntari (duminică, 17:30), FC Botoșani – Concordia Chiajna (luni, 17:30). Clasament: 1. Botoșani – 18 p; 2. Iași – 17 p; 3; Dinamo – 16 p; 4. Hermannstadt – 16 p; 5. Mediaș - 16 p; 6. Călărași – 12 p; 7. Voluntari – 11 p; 8. Chiajna – 9 p.

Toate meciurile vor fi transmise pe canalele Look, DigiSport și TelekomSport

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.