Sport

Un algerian lovește Parisul

Ziarul de Vrancea
5 mai 2021 802 vizualizări

Manchester City s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a învins și pe teren propriu echipa PSG *Riyadh Mahrez a înscris trei din cele patru goluri ale succesului cu 4-1 la scor general

Formația engleză Manchester City s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Ligii Campionilor, după ce a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa franceză PSG, în meciul retur al semifinalelor. În tur, tot City s-a impus, cu 2-1. Parizienii, finaliști ai ediției precedente, au terminat și manșa a doua în zece jucători, după eliminarea lui Di Maria, din minutul 69, pentru un gest nesportiv. Finalista ediției trecute a acuzat absența vedetei sale, Kylian Mbappé, accidentat și rămas pe banca de rezerve.

Campioana Franței avea nevoie de victorie, dar echipa pregătită de Pep Guardiola a fost cea care a început cu dreptul și a deschis scorul în min. 11, prin Mahrez, algerian născut la Paris, cu un șut din unghi, după un șut blocat al lui De Bruyne.

PSG a replicat imediat, iar fundașul brazilian Marquinhos a trimis mingea în bară, cu capul, în urma unui corner. Formația antrenată de Pochettino a trecut din nou pe lângă gol câteva minute mai târziu, când Bernardo Silva a fost deposedat de minge, iar Di Maria a șutat pe lângă poarta părăsită pentru moment de Ederson. Oaspeții au încercat să construiască, dar au fost lipsiți de inspirație, vedeta Neymar nereușind să se descurce în fața unei echipe care s-a apărat formidabil, cu mult spirit de sacrificiu, mai ales portughezul Ruben Dias, și cu un pressing extraordinar. Ultima ocazie a primei reprize i-a aparținut lui Bernardo Silva, dar portarul Navas a fost la post..

 City a fost echipa mai periculoasă și după pauză, iar Navas a fost pus la încercare de tânărul Foden, după care același Foden i-a pasat ideal în fața porții lui Mahrez, iar acesta a tranșat practic soarta partidei, după ce a înscris un gol și în meciul de la Paris.Mai mult, PSG a rămas în zece, Di Maria fiind eliminat în min, 69 pentru lovirea intenționată a lui Fernandinho. După ce Fernandinho a respins o minge în aut, Di Maria a avut o reacție nervoasă la adresa brazilianului. Apoi, argentinianul l-a călcat intenționat pe adversar în afara terenului, după ce a luat mingea să arunce de la margine. Pentru acest gest, Di Maria a fost eliminat.

Gazdele au mai avut o bară, prin același Foden, iar Navas s-a remarcat la șutul lui De Bruyne . Starea terenului a fost influențată, mai ales în prima repriză, de o ploaie torențială cu grindină căzută înainte de meci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.