Sport

Un adversar inedit pentru Halep

Ziarul de Vrancea
12 aug 2019 873 vizualizări

Simona va juca astăzi, în turul II la Cincinnati cu rusoaica Ekaterina Aleksandrova, o jucătoare de 24 de ani fără palmares deosebit, dar care a chinuit-o pe Serena Williams la Toronto * ea a fost asistată la antrenament de bunul său prieten, Darren Cahill

Simona Halep a efectuat primul antrenament pentru turneul de la Cincinnati, la care va debuta astăzi. Alături de româncă a fost și fostul său antrenor, Darren Cahill. În imaginile surprinse de jurnaliștii prezenți la terenul de antrenament, Simona Halep schimbă câteva mingi, iar Darren Cahill vine să îi ofere câteva sfaturi. De altfel, nu este pentru prima dată când antrenorul din Australia este alături de Simona Halep după încheierea colaborării. Relația dintre Simona Halep și Darren Cahill a rămas foarte strânsă, chiar dacă australianul a făcut, la final de 2018, anunțul-șoc că încheie colaborarea cu tricolora, pentru a petrece mai mult timp alături de familie. Cei doi au fost văzuți împreună pe terenurile de antrenament de la Wimbledon, australianul vizitând-o pe româncă de câte ori a avut ocazia. Atât Darren Cahill, cât și Simona Halep, au lăsat să se înțeleagă că în cel mai scurt timp ar putea relua colaborarea în circuit. După ce a învins-o pe Serena Williams în finala de la Wimbledon, în luna iulie, scor 6-2, 6-2, Simona Halep a declarat că speră ca performanța de la turneul britanic să îl readucă pe Darren Cahill alături de ea.

Simona Halep va debuta la turneul de la Cincinnati astăzi, împotriva câștigătoarei din partida Ekaterina Aleksandrova (43 WTA) – Carla Suarez (29 WTA). Ekaterina Aleksandrova a câștigat neașteptat de clar, scor 6-4, 6-1, mai ales cunoscând puterea de luptă a ibericei. Simona și Katia nu s-au întâlnit niciodată în circuit. Aleksandrova s-a născut acun 24 de ani la Celiabinsk și are opt ani de circuit WTA. A jucat o singură finală în circuit, la Linz în 2018 când a pierdut cu 3-6, 1-6 în fața italiencei Camila Giorgi. Cea mai bună performanță într-un turneu de Grand Slam a fost în acest an, la Roland Garros, când a ajuns în turul III. În acest an, a ajuns în aceeași fază la Indian Wells și, recent, la Toronto, când a trecut de japoneza Misaki Doi și chinezoaica Zhang Shuai, înainte de a ceda cu 5-7, 4-6 la Serena Williams.

În prima zi, jucătoarea rusă Maria Șarapova (97 WTA) a obținut o victorie dătătoare de speranțe, depășind-o cu 6-3, 7-6 într-o oră și 56 de minute. Rusoaica a dominat primul set, însă în cel de-al doilea, Riske i-a pus dificultăți, ajungându-se până în tie-break.”Cred că am perseverat în timpul celui de-al doilea set și asta a fost foarte important. Puteam să ajung în aceeași situație ca săptămâna trecută, la Rogers Cup, când am pierdut în fața lui Anett Kontaveit, în setul trei. Cred că Riske este un adversar cu adevărat purternic și periculos în seturile decisive”, a spus Șarapova, în urma partidei. Însă adevăratul joc al adevărului pentru Mașa va fi în turul doi, cu fostul lider mondial, Ashleigh Barty din Australia. Din cauza unor accidentări, Maria Sharapova nu a putut evolua foarte mult în acest sezon, retrăgându-se din mai multe turnee, printre care Roland Garros sau Wimbledon. Surprizele primei zile au venit mai târziu: speranța poloneză Iga Swiatek (55 WTA) a început excelent meciul cu jucătoarea franceză Caroline Garcia, aflată cu 30 de locuri mai sus, a condus cu 5-2 în primul set, dar șireata Caroline a reușit să egaleze la cinci. După două break-uri lungi, s-a ajuns la tiebreak, unde poloneza s-a impus clar cu 7-1, ceea ce i-a dat avânt și pentru setul al doilea, în care nu i-a lăsat franțuzoaicei decât un game. Suedeza Rebeca Peterson (74) a câștigat după un meci de peste două ore și jumătate contra britanicei Johanna Konta (15) scor 6-3, 3-6, 7-5. Veterana Svetlana Kuznețova (153) a învins-o în două ore și 38 de minute pe letona Anastassija Sevastova (11 WTA) cu 7-6, 6-7, 6-4. În fine, necazurile Carolinei Wozniacki nu mai contenesc, daneza clasată pe locul 19 cedând cu 4-6, 4-6 ucrainencei Daiana Iastremska (32 WTA).

 Alte rezultate de la simplu: Elise Mertens (Belgia) – Caty McNally (SUA) 7-5, 6-0; Iulia Putințeva (Kazahstan) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-2,6-7, 6-3; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Astra Sharma (Australia) 6-1, 4-6, 6-1; Venus Williams (SUA) – Lauren Davis (SUA) 7-5, 6-2; Veronika Kudemertova (Belarus) – Bernarda Pera (SUA) 6-3, 6-3; Maria Sakkari (Grecia) – Camila Giorgi (Italia) 6-3, 6-0; Arîna Sabalenka (Belarus) – Petra Martic (Croația) 6-1, 6-4; Viktoria Azarenka (Belarus) – Belinda Bencic (Elveția) 6-4, 1-0 ab; Zheng Saisai (China) – Viktoria Kuzmova (Slovacia) 6-3, 6-1. La dublu, perechea româno-chineză Raluca Olaru / Yang Zhaoxuan a fost învinsă în primul tur de Anett Kontaveit/Maria Sakkari (Estonia/Grecia), scor 6-4, 2-6, 8-10.

În turneul masculin, centrul atenției a fost „ocupat” de Andy Murray (în prezent, 222 ATP), care a încercat o participare la simplu, înainte de a aborda US Open. Scoțianul a fost învins cu 4-6, 4-6 de francezul Richard Gasquet (56). Ultima prezență a lui Murray la simplu a fost la Australian Open 2019, când a jucat cu mari dureri la șold, contra spaniolului Roberto Bautista, fiind supus apoi unei intervenții chirurgicale. După eșecul cu Gasquet, Murray a anunțat că nu va participa la US Open, unde era beneficiarul unui wild-card. „Speram să pot aștepta mai mult timp pentru a vedea cum mă simt, până să accept invitația. Dar US Open și-a anunțat invitații azi și eu nu am simțit că pot lua o decizie înainte de meciul cu Richard Gasquet. Nu am vrut să accept invitația pentru că nu știam cum mă voi simți după jocul de azi”, a spus Andy.Merită menționată victoria moldoveanului Radu Albot (39 ATP) în fața croatului Marin Cilic (18), scor 7-6, 6-4. Alte rezultate: Jan Lennard-Struff (Germania) – Ivo Karlovic (Croația) 7-5, 7-6; Gilles Simon(Franța) – Pedro Carreño (Spania) 7-5, 7-6; Nick Kyrgios (Australia) – Lorenzo Sonego (Italia) 7-5, 6-4; Benoît Paire (Franța) – Fernando Verdasco (Spania) 6-4 ab.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.