Sport

Ultimul tacâm de la Shenzen

Ziarul de Vrancea
19 oct 2019 841 vizualizări

Elvețianca Belinda Bencic este ultima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor * Andy Murray, la primul trofeu de la revenire * Nicoleta Dascălu, surpriza de la Szekesfehervar

Jucătoarea elvețiană Belinda Bencic, locul 10 WTA, a devenit a opta și ultima jucătoare calificată la Turneul Campioanelor de la Shenzhen (27 octombrie - 3 noiembrie). Ea și-a asigurat prezența în premieră la finala sezonului în urma accederii în finala turneului de categorie Premier de la Moscova. În semifinale, Bencic a învins-o pe jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, scor 6-3, 6-4, iar rusoaica Anastasia Pavliucenkova (40 WTA) a trecut de sportiva cehă Kristina Muchova, scor 6-4, 6-7, 6-1. Prima jucătoare de „sub linie” este americanca Serena Williams, însă fostul lider WTA va fi, dacă acceptă, prima rezervă. Celelalte șapte jucătoare calificate sunt, în ordinea clasamentului WTA, Ashleigh Barty (Australia), Karolina Pliskova (Cehia), Naomi Osaka (Japonia), Elina Svitolina (Ucraina) – deținătoarea titlului – Bianca Andreescu (Canada), Simona Halep (România) și Petra Kvitova (Cehia). Ieri, Belinda a câștigat finala de la Moscova cu Pavliucenkova, scor 3-6, 6-1, 6-1, într-o oră și 44 de minute. Celălalt turneu feminin al săptămânii, Luxembourg Open (840.130$), a fost câștigat de letona Jelena Ostapenko (63 WTA) care a dispus, în finală, de germana Julia Goerges (26), scor 6-4, 6-1, într-o oră. Pentru Ostapenko este primul trofeu din 2019, iar pentru Bencic al doilea, după cel obținut la Dubai. Jelena Ostapenko mai are în palmares două trofee la simplu, ambele obținute în 2017. Bencic a obținut înainte de 2019 trei trofee la simplu. Semifinale la Luxembourg: Ostapenko – Anna Blinkova (Rusia) 3-6, 6-3, 6-2; Goerges – Elena Rîbakina (Kazahstan) 6-3, 6-4.

*Irina Begu (115 WTA), favorită numărul 2, a fost învinsă de Nicoleta Dascălu (391 WTA), scor 4-6, 0-6, după o oră și 17 minute în semifinalele turneului de la Szekesfehervar (60.000 $). Finala a fost în întregime românească, deoarece în cealaltă semifinală, Irina Bara (188) a învins-o pe jucătoarea turcă Cagla Buyukakcay cu 6-4, 6-3. În finală, jucătoarea de 23 de ani a învins-o pe Irina Bara, cu un an mai „vârstnică, scor 7-5, 6-2. Dascălu a început foarte bine finala și s-a desprins, cu ajutorul a două break-uri, la 4-1 dar ulterior Irina Bara a revenit și a fost foarte aproape să își adjudece primul set. A condus cu 5-3 și 5-4, dar nu a profitat de șansă. Dascălu a întors și s-a impus în prelungiri. Actul secund a fost dominat de o manieră clară de sportiva de pe locul 391 din clasamentul mondial. A avut dificultăți într-un singur game pe propriul serviciu și s-a impus cu 6-2.

*Andy Murray (243 ATP) a câștigat, duminică, turneul de la Antwerp, după ce l-a învins, în finală pe Stan Wawrinka (18 ATP), cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4. În primul set, Stan Wawrinka a profitat de un serviciu pierdut al lui Murray și, după un schimb lung de game-uri, a reușit să își adjudece setul. Setul secund a însemnat revenirea în joc a lui Murray, care a câștigat două break-uri în fața jucătorului elvețian. Setul decisiv a fost foarte echilibrat. Andy Murray a reușit trei mingi de break și a câștigat finala de la Antwerp după aproximativ 2 ore și 30 de minute de joc.În sferturile de finală, Murray l-a învins după două ore și 35 de minute pe Marius Copil cu scor de 6-3, 6-7, 6-4. Aceasta este primul trofeu câștigat de Andy Murray după revenirea în circuitul ATP.

* Canadianul Denis Shapovalov (34 ATP) , a câștigat, ieri , turneul de la Stockholm, cu premii totale de 635.750 de euro. Shapovalov l-a învins în finală pe sârbul Filip Krajinovic, numărul 60 mondial, scor 6-4, 6-4, într-o oră și 24 de minute. Pentru Shapovalov este primul trofeu din carieră. Tot ieri, Andrei Rublev s-a impus în finală la Kremlin Cup, turneu cu premii de 840.130 de dolari. La Moscova, rusul Andrei Rublev, locul 31 ATP, s-a impus în ultimul act în fața favoritului nr. 7, francezul Adrian Mannarino (44 WTA), scor 6-4, 6-0. Meciul a durat o oră și două minute. Rublev a câștigat al doilea titlu în circuitul ATP, după cel obținut la Umag în 2017.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.