Sport

Ultima şansă pentru echipa de handbal de a evita barajul

Dan Chiriac
26 mai 2017 3019 vizualizări

Steaua Bucureşti - CSM 2007 Focşani, sâmbătă de la ora 16.00, în liga naţională de handbal u partida este transmisă în direct pe TVR 2

Echipa de handbal CSM Focşani 2007 îşi joacă sâmbătă ultima şansă de a evita barajul de menţinere în liga naţională. Focşănenii sunt obligaţi să câştige în faţa liderului din play-out dacă vor să păstreze şanse în lupta pentru locul zece. Steaua este deja în vacanţă, având locul nouă asigurat. Totodată, focşănenii vor sta cu gândul la rezultaul partidei de la Făgăraş, acolo unde este obligatoriu ca CSU Suceava să se încurce. În acest moment, CSU Suceava ocupă locul 10 în clasament cu 27 de puncte, în timp ce focşănenii au 25 de puncte. Pentru a urca pe poziţia a zecea, CSM 2007 are nevoie de un succes la Chiajna şi totodată de cel mult un rezultat de egalitate a formaţiei sucevene. La egalitate de puncte, CSM Focşani 2007 are avantaj. Focşănenii au câştigat la diferenţe mai mari partidele de pe teren propriu cu sucevenii, decât le-au pierdut pe cele din nordul Moldovei. Cum în ultima etapă cele două echipe au meciuri relativ uşoare, urmând să întâlnească pe teren propriu ultimele clasate, soarta locului 10 se va decide foarte probabil sâmbătă seara. Şi atât timp când încă există şanse, elevii lui Viorel Ciubotaru trebuie să lupte şi să-şi câştige în primul rând jocul, fără a se gândi ce se întâmplă la Făgăraş. Asta pentru a nu repeta istoria din urmă cu patru etape, când sucevenii s-au încurcat la Satu Mare, dar Focşaniul nu a profitat şi a pierdut la Făgăraş. În cazul în care nu vor reuşi să depăşească în clasament echipa suceveană, elevii lui Viorel Ciubotaru vor juca barajul de menţinere –promovare în liga naţională, la Braşov, la mijlocul lunii iunie. Printre adversare se vor afla cu siguranţă echipele Farul Constanţa, Ştiinţa Bacău, CSM Oradea, dar şi ocupanta locul trei în seria a doua a Diviziei A. Dacă adversarii din seria a doua nu par a pune probleme focşănenilor, nu la fel stau lucrurile în cazul echipelor din seria întîi. Farul Constanţa este adversarul de evitat la baraj. Este o formaţie puternică, ce a pierdut promovarea directă în ultima etapă, la Iaşi. Cu o galerie inimoasă, cunoscută după ce a pus bazele proiectului Suport Club Farul Constanţa, handbaliştii de la malul mării par a fi singurii care pot încurca serios planurile focşănenilor. La Bacău nu sunt deocamdată resursele financiare necesare participării în liga naţională. Dar aceste calcule ar fi bune şi pentru CSU Suceava! (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.