Sport

UEFA vrea revoluție în transferuri

Ziarul de Vrancea
20 sep 2017 509 vizualizări

Pentru aceasta, președintele Aleksander Ceferin cere sprijinul cancelariilor europene

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a declarat deschis tuturor reformelor pentru a reglementa piața transferurilor, dar a cerut o susținere mai puternică din partea politicienilor europeni, scrie AFP, care amintește măsuri ca plafonul salarial, taxe pe transferuri, limitarea comisioanelor agenților. "Am auzit responsabili politici eminenți, precum cancelarul Angela Merkel, acum câteva zile, condamnând evoluțiile recente în business-ul fotbalului și cerând să existe mai multă echitate sportivă în acest domeniu. Nu putem fi decât de acord.. Așteptăm doar autorizația celor care condamnă public acest gen de situații dar nu au fost în măsură să schimbe lucrurile până acum", a afirmat Ceferin la deschiderea congresului extraordinar al UEFA ce are loc la Geneva.

În plină campanie electorală, cancelarul german a criticat sumele record cheltuite de PSG în mercato de vară 2017, marcat de spectaculoasele transferuri ale lui Neymar (222 de milioane de euro) și Kylian Mbappé (180 de milioane de euro, bonusuri incluse). "Dacă legislațiile europene și naționale ne-ar permite-o, am putea lansa un arsenal complet de măsuri concrete pentru ca jocul să fie mai echitabil și mai bine reglementat", a asigurat Ceferin, înainte de a enumera pistele de reflecție. "Plafonarea masei salariale, evoluția fair-play-ului financiar, reforma sistemului de transferuri, înființarea unei camere de compensare pentru a controla fluxurile financiare, limitarea comisioanelor agenților, introducerea unei taxe de solidaritate pe transferuri pentru a susține fotbalul juvenil și cel feminin, limitarea împrumuturilor, interzicerea co-proprietății jucătorilor, întărirea regulilor pentru folosirea jucătorilor locali, suntem deschiși la toate reformele în sprijinul jocului. Este momentul", a spus șeful forului fotbalistic european.

Legat de fair-play-ul financiar, Ceferin a repetat că UEFA "nu se va teme să ia decizii ferme și curajoase pentru a se asigura că echipele mici pot continua să  rivalizeze în campionatele mari", în condițiile în care a fost deschisă o anchetă pentru a verifica dacă PSG a respectat regulile UEFA. Chiar înaintea lui Ceferin, președintele FIFA, Gianni Infantino, a făcut un apel pentru "a acționa împreună și a găsi soluții pozitive pentru reglementarea la nivelul agenților și al transferurilor". "Noi am asistat la o creștere semnificativă a indemnizațiilor de transferuri, de la 3,6 miliarde de dolari în vara anului trecut la 4,6 miliarde în acest mercato estival. Un miliard în plus nu înseamnă neapărat ceva rău, asta înseamnă și redistribuire, dar în același timp vedem cum comisioanele agenților cresc și compensațiile pentru formare sau solidaritate între cluburi scad. Este ceva ce trebuie să ne îngrijoreze", a avertizat președintele FIFA.  nominalizați pentru unsprezecele mondial al anului, un record, a indicat miercuri sindicatul internațional al


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.