Sport

Turul Sibiului se dispută

Ziarul de Vrancea
3 iun 2020 882 vizualizări

Competiția ciclistă va avea loc cu trei săptămâni mai târziu

Ediția a zecea a Turului Ciclist al Sibiului se va desfășura în perioada 23-26 iulie, după ce organizatorii au decis împreună cu participanții că această perioadă ar fi mai potrivită pentru derularea competiției ținând cont de restricțiile de călătorie impuse de pandemia de COVID-19. Inițial, Turul Sibiului urma să se desfășoare în perioada 2-5 iulie, devenind astfel prima competiție din calendarul mondial de șosea al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) organizată după pauza forțată provocată de pandemie. Ținând cont de faptul că la începutul lunii iulie, restricțiile de călătorie din majoritatea țărilor de pe continent ar putea încă afecta startul Turului Ciclist al Sibiului, la fel ca și prevederile de carantină, organizatorii s-au consultat asupra noii date cu echipele care și-au anunțat participarea și au ajuns la concluzia că a doua parte a lunii iulie ar fi mai potrivită pentru desfășurarea competiției. Ca urmare a modificării calendarului competițional, mai multe echipe de WorldTour și-au anunțat interesul de a participa la Turul Ciclist al Sibiului, alăturându-se echipelor profesional-continentale, continentale și naționale. Echipele din elita ciclismului mondial ridică tabloul de start la 25 de echipe și anunță un grad de spectaculozitate ne mai atins de o competiție ciclistă din România.În noua variantă de program, competiția va debuta vineri, 23 iulie, cu un prolog în centrul istoric al Sibiului. Etapa a doua va avea loc sâmbîtî, cu sosirea la Bâlea Lac (2.034 m altitudine), iar ultimele două etape se vor disputa duminică. Noutatea acestei ediții este contratimpul individual în cățărare la Păltiniș (1.450 m altitudine), urmat de o etapă pe teren plat (Sibiu - Cisnădie - Poplaca - Săliște - Cristian - Sibiu) cu finalul clasic al Turului, respectiv finișul din Piața Mare.În afara Turul Sibiului, România mai are programate în noul calendar UCI alte două competiții, Turul Ținutului Secuiesc (4-8 august) și Turul României (8-13 septembrie).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.