Sport

Turneul marilor speran]e

Ziarul de Vrancea
17 mar 2021 708 vizualizări

Echipa feminin de handbal a României a plecat la Podgorica unde va întâlni, sâmbt [i duminic, echipele Norvegiei [i Muntenegrului pentru calificarea la Jocurile Olimpice *meciurile vor fi transmise de Prima TV *test antivirus neconcludent pentru Denisa Dedu

Astăzi, încep la Lliria (Spania), Győr (Ungaria) și Podgorica (Muntenegru) turneele de calificare la handbal feminin pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 (1). În Spania, țara gazdă se va confrunta cu Suedia și Argentina, la Győr se vor lupta Ungaria,Rusia (sub egida Federației locale, din cauza binecunoscutei suspendări dictate de WADA sportivilor ruși), ,Serbia și Kazahstan , iar la Podgorica, vor juca Norvegia, Muntenegru și România. Inițial, grupa a III-a a fost constituită tot din patru echipe,dar datorită retragerii Chinei și mutării Kazahstanului în grupa din Ungaria, au rămas trei echipe, la fel ca și în prima grupă, din cauza retragerii Coreii de Nord.

În grupa noastră, echipa Norvegiei este enormă favorită și nu numai prin prisma palmaresului (două titluri olimpice, trei mondiale și opt europene, ci și a valorii arătată chiar la ultima competiție majoră, Condusă de 12 de ani de islandezul Thorir Hergeirsson, care a înlocuit-o pe banca tehnică pe legendara Marit Breirvik, Norvegia, cu un campionat inferior Ungariei sau chiar României, dar cu un rezervor imens de talente și o strategie extrem de eficientă în depistarea și dezvoltarea lor. Cu jucătoare ca Marit Frafjord, Nora Mørlk (trecută pe la CSM București), sau Stine Skogrand (pentru a da doar trei exemple), naționala nordică este marea favorită la primul loc.

Din fericire, și echipa clasată pe locul II se califică, numai că adversara României este chiar țara gazdă, Muntenegru, condusă de fostul antrenor al CSM, danezul Kim Rasmussen, care a fost secondat până anul trecut de Adrian Vasile, selecționerul naționalei noastre, înlocuit de fosta jucătoare Bojana Popovic.Anul de vârf al handbalului feminin muntenegrean a fost 2012, când pe scheletul excelentei echipe Buducnost (la care juca și vedeta noastră Cristina Neagu) naționala ex-iugoslavă a fost campioană europeană și vicecampioană olimpică.

Căpitanul echipei actuale este extrema dreaptă Jovanka Radicevic (trecută și ea pe la CSM) și în lotul lui Rasmussen mai sunt jucătoare din campionatul României:Andrea Klikovac (CSM),Dijana Ujkic, Ema Ramusovic (Gloria Buzău), Ljubica Nenezic (Dunărea Brăila) sau portarul titular Marta Batinovic (Vâlcea). Să nu o uităm nici pe extrema stângă Majda Mehmedovic care a jucat trei ani la CSM.

Meciurile se vor disputa la Complex Verde din Podgorica după cum urmează: Muntenegru –Norvegia (astăzi, 20:30), Norvegia – România (sâmbătă, 20:30) și Muntenegru-România (duminică, 17:00).Toate partidele se vor juca fără spectatori, ceea ce ar însemna un avantaj pentru tricolore. Meciurile vor fi transmise de Prima TV.

Lotul României: Iulia Dumanska, Denisa Dedu, Daciana Hosu (portari), Ana Maria Iuganu, Cristina Florica, Cristina Neagu, Anca Polocoșer, Gabriela Perianu, Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Andreea Popa, Laura Pristăvița, Laura Popa, Laura Moisă, Sonia Seraficeanu, Crina Pintea, Lorena Ostase și Raluca Băcăuanu.

PS: Conform FRH, portarul Denisa Dedu va repeta testul RT-PCR din Muntenegru, după ce, ieri, a primit rezultat „neconcludent” la testarea dinaintea intrării în „bula” de la Podgorica, unde vineri începe turneul preolimpic. „Echipa României poate participa la antrenamentul din această seară, dar fără Denisa Dedu și Cristina Laslo, colega ei de cameră, care va fi nevoită să aștepte și ea rezultatul testării Denisei”, a anunțat FRH.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.