Sport

Turneul debutantelor

Ziarul de Vrancea
15 nov 2021 686 vizualizări

Trei dintre cele patru semifinaliste ale Turneului Campioanelor – Maria Sakkari, Anett Kontaveit și Paula Badosa - n-au ajuns niciodată în faza aceasta *excepția este Garbiñe Muguruza

 Maria Sakkari din Grecia (6 WTA) s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor de la Guadalajara, după ce a învins-o cu scorul de 7-6, 6-7 (6), 6-3, pe Arîna Sabalenka din Belarus, locul 2 WTA și prim-favorită ca urmare a absenței liderului mondial, Ashleigh Barty. Partida a durat două ore și 47 de minute (cea mai lungă din turneu) și, la capătul ei, Sakkari, cu două victorii, a terminat pe locul al doilea în clasamentul Grupei Chichen Itza. Ea va evolua în penultimul act cu Anett Kontaveit (8 WTA), câștigătoarea Grupei Teotihuacan. În al doilea meci al grupei, poloneza Iga Swiatek (9 WTA) a obținut o victorie de palmares cu spaniola Paula Badosa (10 WTA), scor 7-5, 6-4, după o oră și 39 de minute de joc. Badosa, care avea asigurat locul I în clasamentul grupei după etapa a II-a, va da piept în semifinale cu compatrioata ei, Garbiñe Muguruza (5 WTA) și probabil că s-a menajat puțin în meciu cu Iga.

* Liderul mondial Novak Djokovic și rusul Andrei Rublev (5 ATP) sunt primii învingători în Grupa Verde a Turneului Campionilor de la Torino. Djokovic a trecut cu 7-6, 6-2 de norvegianul Casper Ruud (8 ATP) într-o oră și jumătate, iar Rublev l-a învins cu 6-4,6-4 pe grecul Stefanos Tsitsipas, care este posibil să abandoneze turneul din cauza unor dureri în cot. Aseară, în Grupa Roșie, Daniil Medvedev (2 ATP) l-a învins după două ore și 38 de minute,cu scorul de 6-3, 6-7, 7-6 pe germanul Alexander Zverev (3 ATP). Cu două în două meciuri, Medvedev (25 ani) este lider în Grupa Roșie și a făcut un pas mare spre semifinale. Italianul Matteo Berrettini (7 ATP) s-a retras din turneu și a fost înlocuit de compatriorul său Jannik Sinner (11). El a jucat aseară, târziu, cu polonezul Hubert Hurkacz. Accidentat la mușchii abdominali, Berettini a fost nevoit să cedeze după un set în primul său meci împotriva lui Alexander Zverev.

La dublu, Horia Tecău și Kevin Krawietz au pierdut și al doilea meci la Turneul Campionilor, 6-7,4-6 cu echipa croato-slovacă Ivan Dodig / Filip Polasek și au fost eliminați.

* Mihaela Buzărnescu s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului ITF de la Petange (Luxemburg), după 6-1, 6-1 cu suedeza Victoria Pahlett. Buzărnescu (33 ani, 121 WTA), a doua favorită, a avut nevoie de exact o oră pentru a obține victoria în fața adversarei de 27 de ani. În optimi, Buzărnescu o va înfrunta pe câștigătoarea dintre Ana Kubareva (Belarus) și Monika Kilnarova (Cehia). În același turneu, ieșeanca Andreea Prisăcariu (21 ani, 336 WTA) a abandonat, în primul tur, la scorul de 2-6, 0-2 în fața germanei Stephanie Wagner (27 ani, 309 WTA).

* Irina Bara (133 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Montevideo, după ce a dispus de Katharina Gerlach (Germania,233), cu 3-6, 6-1, 6-1. În alt meci din primul tur, Gabriela Talabă-Lee a fost învinsă de Paula Ormaechea (Argentina) cu 0-6, 4-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.