Sport

Tripticul retrogradării

Ziarul de Vrancea
30 mai 2017 448 vizualizări

Pandurii, Timișoara și Concordia Chiajna se luptă, în direct duminică de la ora 21:00 pentru evitarea retrogradării * toate echipele angrenate joacă în deplasare, însă Concordia se va deplasa la Pitești, pe teren neutru, deoarece FC Voluntari nu are nocturnă * aceasta a stârnit reacția gorjenilor care cer schimbarea orei

Meciul disputat luni seara între Concordia Chiajna și FC Botoșani a fost ultimul din penultima etapă a play-out-ului Ligii I și meciurile din ultima etapă vor decide echipa care se va salva, cea care va juca un baraj de menținere și cea care va lua drumul ligii secunde. Pe terenul sintetic din Chiajna, echipa FC Botoșani, fără o serie de titulari “odihniți” (oare vor fi odihniți și în meciul cu Pandurii?) a deschis scorul dintr-un penalty scos de Lorant Fülöp la un duel cu Koenders. Ex-ieșeanul Andrei Herghelegiu a transformat și, la acest scor, formația lui Dan Alexa era aproape condamnată. După pauză, însă jucătorii ilfoveni au întors rezultatul în patru minute, prin Cristescu (’57) și Munteanu (’81) și echipa care are nevoie de odihnă înainte de vacanță a închinat steagul. În aceste condiții, în zona codașă a play-out-ului, clasamentul se prezintă asttfel: 5. Pandurii Târgu Jiu – 27 p; 6. Poli Timișoara  -26 p; 7. Concordia – 26 p. În ultima etapă toate cele trei echipe joacă în deplasare: Pandurii  la Botoșani, pe terenul “obosiților”, Timișoara la Mediaș, iar Concordia pe terenul “fericiților”  de la Voluntari, teren care a luat-o la fugă și nu s-a mai oprit decât la Pitești. LPF a așteptat încheierea penultimei etape, pentru a se ști ce meciuri trebuie să se dispute la aceeași oră și apoi a hotărât ziua de duminică și ora 21:00, pentru toate cele trei meciuri. Cea de-a patra partidă, fără miză, ASA Târgu Mureș - CSM Poli Iași se va juca luni, de la ora 15:00 și va închide sezonul fotbalistic intern.

Firește că socoteli se fac destule înaintea ultimei etape, se emit ipoteze și se lansează vorbe. Cert este că în caz de egalitate de puncte de orice fel, favorizată este Timișoara, singura care nu a primit bonus de înjumătățire la finalul sezonului regulat, întrucât a acumulat un număr par de puncte. Între Concordia și Pandurii, rezultatele directe (din play-out!)  favorizează formația din Chiajna, iar pronosticurile cele mai multe  dau Concordia salvată direct, iar Timișoara retrogradată. Reamintim că echipa clasată pe locul VI în play-ouf va susține un baraj de menținere cu UTA, echipă care se va clasa pe locul III în Liga a II-a, din care au promovat Juventus București și Sepsi Sfântu Gheorghe.

Pandurii protestează

Conducerea grupării Pandurii Târgu Jiu s-a arătat nemulțumită de faptul că una dintre rivalele în lupta pentru evitarea retrogradării, Concordia Chiajna, este avantajată de LPF, întrucât va disputa ultimul meci, cu FC Voluntari, în deplasare pe teren neutru, la Pitești. Meciul Concordiei se joacă la Pitești, deoarece arena din Voluntari nu are instalație de nocturnă. Din acest motiv, gorjenii solicită desfășurarea celor trei partide de la ora 18.00, astfel încât FC Voluntari să poată evolua pe teren propriu, și cer ca reprezentanții televiziunilor să nu impună ora de începere a meciurilor.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.