Sport

Tricolorii intră în vară

Ziarul de Vrancea
24 mar 2018 691 vizualizări

Astăzi, de la ora 20:00, la Netanya, se joacă partida amicală de fotbal Israel – România, transmisă în direct de ProTV * în Israel temperatura atinge 35 de grade Celsius

Meciul de astăzi, din Israel, și jocul de marți de la Craiova, contra Suediei sunt primele partide pe care tricolorii antrenați de Cosmin Contra le susțin în acest an și reprezintă teste pentru ambele echipe în vederea Cupei Națiunilor care începe în toamnă. Echipa României, care ocupă locul 36 în clasamentul FIFA întâlnește o formație mai slab clasată, locul 94. Israelul a fost de multă vreme, mai exact din 1966, un partener de verificare predilect pentru tricolori, iar palmaresul întâlnirilor directe este foarte echilibrat: patru victorii, patru înfrângeri, o remiză, cu golaveraj favorabil tricolorilor:10-9. O cauză poate fi disputarea majorității partidelor în Țara Sfântă, în general în perioade de climă rece pe la noi. Mai interesant este faptul că tricolorii nu au mai învins această echipă din 1996 (scor, 2-0) și au pierdut ultimele patru meciuri.

Selecționerul Cosmin Contra a spus de mai multe ori că vrea să verifice în partidele amicale potențialul unor jucători tineri, din naționalele U21 și chiar U19. Această intenție este ușurată de faptul că echipa U21 nu are program oficial în această perioadă. Deși Daniel Isăilă și-a dus echipa într-un stagiu de pregătire în Anglia, el a cedat lui Contra câțiva jucători pentru a-i acomoda cu atmosfera de la lotul mare:Manea, Cicâldău, Man și Nedelcearu.

Lotul României a plecat ieri spre Tel Aviv, cu o oarecare întârziere generată de condițiile meteo. De acolo, s-au deplasat cu un microbuz spre Netanya, unde se înregistrează o temperatură de 35 de grade Celsius. Selecționerul pare a folosi astăzi o formulă standard la startul partidei, jucătorii tineri urmând a fi testați pe parcurs. O formulă probabilă de start ar putea fi: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Grigore, Bancu – Pintilii, Marin – Chipciu, Stanciu, Budescu – Keșeru.

Meciul va începe la ora 20:00 și va putea fi urmărit pe Pro TV.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.