Sport

Trentin a luat-o la vale

Ziarul de Vrancea
23 iul 2019 827 vizualizări

Campionul european a dominat finalul etapei a XVII-a a Turului Franței, desprinzându-se pe o porțiune de teren descendentă

Campionul european Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) a câștigat, ieri, etapa a XVII-a a Turului Franței, disputată între Pont du Gard și Gap, pe o distanță de 200de kilometri. Italianul a fost urmat de danezul Kasper Asgreen (Deceuninck- Quick Step) la 37 de secunde și de belgianul Greg Van Avermaet (CCC Team), la 41 de secunde. Trentin a obținut a treia victorie din carieră la Turul Franței. Încheiată pe o porțiune descendentă, Trentin s-a desprins cu 7 kilometri înainte de final, dintr-un grup de zece rutieri și n-a mai putut fi ajuns nici de Asgreen, nici de Van Avermaert, care a atacat prea târziu. Protagoniștii clasamentului general au stat în pluton, Julian Alaphilippe (Deceuninck) și Geraint Thomas (Team INEOS) au încheiat etapa în același timp, astfel că între ei se menține ecartul de 1:35. Pe locul III în clasamentul general se menține olandezul Steven Kruijswijk (Team Jumbo Wisma). Pe următoarele poziții se află francezul Thibaut Pinot (Groupama FDJ), columbianul Egan Bernal (INEOS) și germanul Emanuel Buchmann (BORA). Primii șase clasați se întind pe un ecart de 2:14 ceea ce face finalul acestei competiții extrem de interesant. Următoarele trei etape, alpine, vor fi decisive pentru stabilirea câștigătorului, poate chiar și etapa finală, „de promenadă” de duminică. Etapa de astăzi, a XVIII-a, va avea loc între localitățile Embrun și Valloire, pe o distanță de 208 kilometri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.