Sport

Trei românce la Indian Wells

Ziarul de Vrancea
5 mar 2019 556 vizualizări

Sorana Cîrstea n-a izbutit să fie a patra * prima care intră în competiție este Irina Begu, contra canadiencei Bianca Andreescu *

Sorana Cîrstea (98 WTA) a ratat calificare pe tabloul principal al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. După o oră și 33 de minute, Sorana a fost învinsă de japoneza Nao Hibino (117 WTA), scor 6-4, 1-6, 0-6. Cîrstea a pornit cu prima șansă, dar și-a respectat statutul doar în primul set, pe care l-a adjudecat la mare luptă. După două break-uri consecutive, câte unul de fiecare parte în debut, românca a făcut diferența la 5-4, pe serviciul adversarei, pentru a închide manșa cu 6-4. Totul s-a rupt în următoarele două jocuri. Cîrstea nu a mai ținut ritmul și și-a mai trecut în cont doar un game, pe serviciul adversarei din setul doi. Ulterior, au urmat opt game-uri consecutive ale lui Hibino care s-a calificat pe tabloul principal la Indian Wells. Pe tabloul principal sunt direct acceptate Simona Halep (2 WTA). Mihaela Buzărnescu (31) și Irina Begu (70). Turneul principal feminin a început aseară, la ora 21:00 (ora locală) în prima gală fiind programată și Irina Begu, contra canadiencei Bianca Andreescu (60 WTA). Între coasta californiană și România este un decalaj de zece ore. În aceeași aceeași reuniune, își vor afla adversarele și cele două jucătoare române calificate în turul II urmare a partidelor: Barbora Strycova (Cehia) – Viktorija Golubic (Elveția), pentru Simona Halep, respectiv, Daria Gavrilova (Australia) – Daiana Iastremska (Ucraina), pentru Mihaela Buzărnescu. Este de remarcat că toate cele trei românce sunt pe aceeași parte de tablou, condusă de Simona Halep.

Tot azi noapte a început și turneul de dublu. Irina Begu și  Mihaela Buzărnescu fac echipă și sunt programate în prima rundă cu perechea Gabriela Dabrowski / Xu Yifang (China). Raluca Olaru, împreună cu croata Darija Jurak au căzut cu puternicul cuplu Nicole Melichar / Kveta Peschke (SUA / Cehia), iar perechea româno-americană Monica Niculescu / Abigail Spears întâlnesc echipa Veronika Kudermetova / Demi Schuurs (Rusia / Olanda).

În turneul masculin, continuă calificările iar în cursul nopții trecute s-a efectuat tragerea la sorți a tabloului principal în care reprezentantul României, Marius Copil (76 WTA) va juca în primul tur cu un jucător provenit din calificări, iar dacă va ajunge în turul II, va avea parte de un adversar redutabil, italianul Fabio Fognini (17 WTA). La dublu masculin, suntem reprezentați de Horia Tecău, bineînțeles împreună  cu olandezul Jean-Julien Rojer. Ei vor întâlni în primul tur perechea Marton Fucsovics / Guido Pella (Ungaria / Argentina).

* Înainte de turneu, Simona Halep a fost nominalizată atât pentru titlul de jucătoarea lunii februarie, cât și în sondajul pentru lovitura lunii februarie. Fanii Simonei pot vota până astăzi, la miezul nopții. Pentru primul sondaj, Simona concurează cu elvețianca Belinda Bencic, jucătoarea cehă Petra Kvitova și belgianca Elise Mertens. La cealaltă anchetă Simona candidează cu o lovitură din meciul cu sportiva canadiană Eugénie Bouchard, din turul al doilea al turneului de la Dubai. Halep a respins imparabil un smash executat cam neconvingător de Bouchard, cu care a ridicat scorul la 7-6, 2-0. Sofia Kenin, Donna Vekic, Caroline Garcia și Elina Svitolina sunt și ele nominalizate la lovitura lunii.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.