Sport

Trei românce în sferturi la Washington

Ziarul de Vrancea
4 aug 2017 623 vizualizări
 La 17 ani, Bianca-Vanessa Andreescu este marea speranță a tenisului feminin canadian
La 17 ani, Bianca-Vanessa Andreescu este marea speranță a tenisului feminin canadian

 

In afară de Simona Halep și Monica Niculescu s-a mai calificat și Bianca Andreescu, care reprezintă Canada

Simona Halep (2 WTA) și cap de serie numărul 1, a învins-o cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe columbianca Mariana Duque (115 WTA), calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Washington. Primul set al întâlnirii a fost poate unul dintre cele mai slabe ale Simonei Halep în 2017. Fără precizie, fără incisivitate, Halep a fost copleșită de un joc corect, dar nu extraordinar al adversarei. Românca nu a avut nicio minge de break în acest set. În spatele unui serviciu bun, al unor lovituri cu amplitudine și unghiuri potrivite, columbianca a dominat-o pe Halep. Favorita principală a câștigat trei mingi în trei game-uri, iar scorul de fost de 3-0 pentru Duque-Marino, în vreo șase minute de joc. Break-ul din al doilea game i-a fost suficient sportivei mai slab clasate să câștige setul cu 6-3, după 29 de minute.  Setul al doilea a arătat o altă Simona Halep, mai agresivă, mai dispusă la efort, mai precisă, mai aproape de statutul pe care îl are. Ea a câștigat cinci din primele șase jocuri și a condus cu 5-1, după ce și-a cedat serviciul la 2-0. Apoi, sportiva din Constanța a intrat din nou într-un con de umbră în ceea ce privește evoluția, permițându-i sportivei din Columbia să anuleze avantajul celor două break-uri. La 5-4, Halep a reușit un nou break și a închis setul cu 6-4. În setul decisiv, Simona a condus cu 2-0 , după un break în al doilea ghem. Duque nu a cedat si a egalat la 2, dar acestea au fost ultimele ei jocuri Halep nu a mai lăsat nimic până la final și s-a impus cu 6-2, după o oră și 40 de minute de la start. Următoarea adversară, rusoaica Ekaterina Makarova (58 WTA). Halep conduce cu 3-1 în meciurile directe. Simona a câștigat în 2013, în sferturi la New Haven (6-1, 7-6), în 2015, în sferturi la Dubai (6-3, 1-6, 7-5) și în 2016, primul tur la Indian Wells (6-2, 6-4). Singura victorie a Katiei s-a înregistrat în 2015, în sferturi la Australian Open, scor 6-4, 6-0.

În sferturi s-a calificat și Monica Niculescu (59) , care a câștigat duelul românesc cu Patricia Țig, scor 6-4, 7-6 după două ore de joc. La 5-4 în setul al doilea, Patricia a ratat o minge de 1-1 la seturi. Monica a jucat în cursul nopții cu germana Julia Görges (40 WTA). Până la meciul de la Washington, scorul “directelor” era 2-2. Monica a câștigat în 2008, la Poitiers (7-6, 7-6) și în 2012 la Luxemburg (6-4, 6-2), iar Julia s-a impus în 2007, în sferturi la Varșovia (6-2, 3-6, 7-5) și 2012 la Tokyo (6-3, 6-2).  O mare surpriză a fost înregistrată de sportiva canadiană de origine română, Bianca Vanessa Andreescu (167 WTA) care a trecut de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic (13 WTA) cu 6-2, 6-3. În ultimul meci din optimi, germana Sabine Lisicki a învins-o cu 4-6, 6-3, 6-3 pe Arîna Sabalenka (Belarus). Programul sferturilor: Halep – Makarova, Lisicki – Océane Dodin (Franța), Niculescu – Görges, Andrea Petkovic – Andreescu.

Deocamdată, Monica Niculescu s-a calificat în semifinale la dublu, probă în care face echipă cu redutabila jucătoare indiană Sania Mirza. Monica și Sania au trecut în sferturi de perechea americană Jamie Loeb/Ashley Weinhold, scor 6-3, 6-2.

* Rezultate din optimile de finală ale turneului de la Stanford: Petra Kvitova (Cehia) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 6-2, 6-2; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Alison Riske (SUA) 6-4, 6-0; Coco Vandeweghe (SUA) – Nicole Gibbs (SUA) 6-0, 6-2. Sferturi: Garbiñe Muguruza (Spania) – Ana Konjuh (Croația); Madison Keys (SUA) – Lesia Țurenko (Ucraina); Vandeweghe – Pavliucenkova, Bellis – Kvitova.

* Mihaela Buzărnescu (142 WTA) s-a calificat, ieri în finala turneului ITF de la Woking (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Ea a învins-o, în semifinale pe letona Diana Marcinkevica (338), după o oră și 32 de minute de joc. În finală, Buzărnescu o va întâlni pe italianca Jasmine Paolini (133 WTA) din Italia, principala favorită.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.