Sport

Trei fete, și toate trei

Ziarul de Vrancea
4 mai 2019 653 vizualizări

Sorana Cîrstea, Simona Halep și Mihaela Buzărnescu s-au calificat în turul II al turneului de la Madrid, prima reușind și cea mai prestigioasă victorie în fața lui Madison Keys

Ieri a fost o zi excelentă pentru jucătoarele noastre de tenis participante la turneul de tenis de la Madrid, cu premii de peste 7 milioane de euro. Trei jucătoare române prezente pe tabloul principal s-au calificat în turul II. Prima a fost Sorana Cîrstea și ea a fost prima nu numai din punct de vedere cronologic, ci și a performanței. Sorana (93 WTA) a reușit să o învingă cu 3-6, 6-4, 6-1 într-o oră și 45 de minute, pe americanca Madison Keys (14 WTA) și finalistă în 2017 la US Open. Față de alte prestații cu care ne-a obișnuit, jucătoarea din Târgoviște a dat dovadă de tărie psihică și a reușit să întoarcă rezultatul în fața unei advesare cu un serviciul net superior. Pierderea setului secund, pare că a derutat-o pe Madison, care cedat fără prea multă luptă setul decisiv. În turnul următor, Sorana va avea un alt adversar de calibru, jucătoarea franceză Caroline Garcia (22 WTA), care a învins-o sâmbătă cu 7-5, 6-4 pe jucătoarea taiwaneză Hsieh Su Wei.

A urmat Simona Halep, care n-a stat prea mult pe teren, trecând cu 6-0, 6-4 de rusoaica Margarita Gasparian (65 WTA). românca permițându-și momente de relaxare în setul secund. Astfel, după opt game-uri câștigate, Simona a pierdut primul game, chiar pe propriul serviciu, și încă la zero! Gasparian, ce-i drept, și-a mai revenit și a jucat mult mai bine, în setul doi și a fost aproape de a egala la 5-4 pentru Simona. Jucătoarea noastră a avut și puțin noroc la ultima minge, care a câștigat-o, cu “sprijinul “ fileului.  În turul al doilea, Simona Halep o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre americanca Alison Riske (49 WTA) și britanica Johanna Konta (47 WTA). A treia româncă ajunsă în turul secund este Mihaela Buzărnescu, care a jucat probabil una dintre cele bune partide de când a revenit pe teren, împotriva australiencei Ajla Tomljanovic (43 WTA), pe care a învins-o în 74 de minute cu 6-3, 6-2. “Michi” a rupt echilibrul în primul set la 4-3 pe seama unor greșeli ale fostei croate, iar setul secund a fost mult mai simplu: a făcut primul break la 4-2, după care Ajla a căzut complet. Mihaela va juca în turul II cu letona Anastasija Sevastova, care a trecut cu 0-6, 6-3, 6-2 de jucătoarea belgiană Kirsten Flipkens.

Sâmbătă, Irina Begu nu a trecut de primul tur. Continuându-și perioada cenușie din ultima vreme, Irina a fost depășită cu 4-6, 3-6 (96 de minute) de către kazaha Iulia Putințeva (41 WTA). De asemenea, Irina Bara, care a beneficiat de șansă în primul tur de calificări (abandonul Magdalenei Rybarikova), a cedat în turul II cu 5-7, 6-3, 2-6 în fața ucrainencei de doar 16 ani,Marta Kostiuk.

Turneul feminin a început de sâmbătă, iar două favorite de pe partea de tablou a Simonei Halep, Arîna Sabalenka (10 WTA) și Anett Kontaveit (15 WTA) au fost eliminate. Sportiva din Belarus a pierdut cu 5-7, 4-6 în fața experimentatei Svetlana Kuznețova (109 WTA, 33 de ani), în timp ce  estona a fost eliminată de jucătoarea din Belarus Aliaksandra Sasnovici, numărul 34 mondial, scor 6-0, 3-6, 2-6.

Ieri, a mai căzut o jucătoare puternică, este vorba de ucraineanca Elina Svitolina (6 WTA), care a fost învinsă de “prietena noastră”, Pauline Parmentier (Franța), scor 4-6, 6-7. O altă favorită, Karolina Pliskova (Cehia, 5 WTA), a trecut cu mari emoții de primul tur, scor 5-7, 7-6, 6-3 cu ucraineanca Daiana Iastremska, după ce aceasta a ratat în setul II, la 5-4, patru mingi de meci!

Alte rezultate din proba feminină de simplu: Jelena Ostapenko (Letonia) –Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-2, 6-1: Viktoria Azarenka (Belarus) –Daria Kasatkina (Rusia) 7-5, 6-4; Asheigh Barty (Australia) – Daria Gavrilova (Australia) 6-1, 6-2; Petra Kvitova (Cehia)  - Sofia Kenin (SUA) 6-1, 6-4: Kiki Bertens (Olanda) –Katerina Siniakova (Cehia) 6-3, 6-2; Viktoria Kuzmova (Slovacia) – Julia Görges (Germania) 7-5, 6-4; Naomi Osaka (Japonia) – Dominika Cibulkova (Slovacia) 6-2, 7-6; Kristina Mladenovic (Franța) –Barbora Strycova (Cehia) 6-3, 6-1; Petra Martic (Croația) – Garbiñe Muguruza (Spania) 7-5, 7-6; Karolina Schmiedlova (Slovacia) – Elise Mertens (Belgia) 7-5, 7-6; Sloane Stephens (SUA) – Polona Hercog (Slovenia) 6-2, 7-6; Carla Suarez (Spania) – Maria Sakkari (Grecia) 6-3, 6-3; Angelique Kerber (Germania) –Lesia Țurenko (Ucraina) 6-3, 6-2

* În calificările turneului ATP de la Madrid, cu premii de 6,5 milioane de euro, Marius Copil (79)  a trecut doar de primul tur, în care a învins cu 5-7, 6-4, 7-6 un jucător mai bine clasat, chilianul Nicolas Jarry (70). În faza următoare, Marius a fost învins cu 6-7, 5-7, într-o oră și 37 de minute, de americanul Taylor Fritz (58).

Finalele săptămânii: Rabat (WTA): Maria Sakkari (Grecia) – Johanna Konta (Marea Britanie) 2-6, 6-4, 6-1; Praga (WTA): Jill Teichmann (Elveția) –Karolina Muchova (Cehia) 7-6, 3-6, 6-3; München (ATP): Christian Garin (Chile) – Marco Cechinatto (Italia)  6-2 6-4; Estoril (ATP): Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Pablo Cuevas (Uruguay) 6-3, 7-6.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.