Sport

Trei echipe integraliste

Ziarul de Vrancea
25 oct 2018 519 vizualizări

După trei etape, doar Juventus, Barcelona și Borussia Dortmund au punctaj maxim în grupele Ligii Campionilor

FC Barcelona a obținut cea de-a treia victorie consecutivă în Liga Campionilor, câștigând pe “Nou Camp” cu scorul de 2-0 în fața echipei Inter Milano, o formație  de la care catalanii au amintiri mai puțin plăcute, cu opt ani în urmă. Cu Ovidiu Hațegan la centru, Inter a întâlnit o echipă a Barcelonei cu Leo Messi în tribune, accidentat în meciul de campionat cu Sevilla. Brazilianul Rafinha l-a înlocuit pe decarul Barcelonei. și a făcut-o foarte bine. Acesta a deschis scorul și a mai avut câteva ocazii periculoase. Catalanii au pus stăpânire pe balon încă din primul minut, dar ocaziile importante au fost de partea Interului, cel puțin în debutul partidei. Ter Stegen l-a făcut pe Messi să-și pună mâinile în cap la șutul lui Perisic de la distanță, acesta profitând de o gafă a portarului german, dar acesta nu a nimerit spațiul porții, iar tabela a rămas intactă. Icardi putea înscrie împotriva echipei unde a început fotbalul, dar reluarea sa din careu a trecut puțin peste poarta lui Ter Stegen. Langlet a dat trezirea pentru catalani după ce l-a pus la încercare pe Handanovic cu o lovitură de cap. Rafinha a ieșit la rampă după ce a reluat din prima o minge primită de la conaționalul Coutinho, dar Handanovic a reținut și tabela a rămas intactă. Rakitic a amintit de pasele celebre ale lui Andres Iniesta și l-a servit perfect pe Jordi Alba în fața porții, iar fundașul Barcelonei a făcut 2-0.  

Cu punctaj maxim după trei runde se mai află încă trei echipe: Juventus (după meciurile de marți) și Borussia Dortmund, care ține să fie și revelația Ligii, nu numai a Bundesligii. Echipa pregătită de elvețianul Lucien Favre a călcat în picioare solida apărare a “atleticilor” din Madrid, în special în repriza a doua a partidei, când au înscris trei dintre cele patru goluri ale victoriei. Cel mai frumos joc s-a disputat pe Parc des Princes, unde mult-lăudata echipă pariziană a fost ținută în șah de Napoli, o echipă bine organizată în apărare de experimentatul Carlo Ancelotti, dar și periculoasă în ofensivă. A fost nevoie de o execuție de extraclasă a lui Angel di Maria, pentru ca parizienii lui Thomas Tuchel să salveze măcar un punct.

Rezultate, marcatori

Grupa A: FC Bruges – AS Monaco 1-1. Wesley (’39) / Sylla (’31); Borussia Dortmund – Atletico Madrid 4-0. Witsel (’38), Guerreiro (’73, ’89), Sancho (’83). Clasament: 1. Dortmund – 9 p; 2. Atletico Madrid – 6 p; 3. Bruges – 1 p; 4. Monaco – 0 p.

Grupa B: PSV Eindhoven – Tottenham 2-2. Lozano (’30), de Jong (’87) / Hernandez (’39), Kane (’55); Barcelona – Inter Milano 2-0. Rafinha (’32), Alba (’83). Clasament: 1. Barcelona – 9 p; 2. Inter – 6 p; 3. Tottenham- 3 p; 4. PSV – 1 p.

Grupa C: Liverpool – Crvena Zvezda Belgrad 4-0. Firmino (’20), Salah (’45, ’51 – penalty), Mané (’80). În minutul 76, Mane a ratat un penalti; PSG – Napoli 2-2. M.Rui (’61 – autogol), di Maria (‘90^3) / Insigne (’29), Mertens (’77). Clasament: 1. Liverpool – 6 p; 2. Napoli 5 p; 3. PSG – 3 p; 4. Zvezda – 1 p. Grupa D: Galatasaray Istanbul  – Schalke 04 0-0; Lokomotiv Moscova – FC Porto 1-3. Miranciuk (’38) / Marega (’26 – penalty), Herrera (’35), Corona (’46).  În minutul 10, Manuel Fernandes (Lokomotiv) a ratat un penalty. În minutul 76, de la gazde a fost eliminat Kverkvelia. Clasament: 1. Porto – 7 p; 2. Schalke – 5 p; 3. Galatasaray – 4 p; 4. Lokomotiv – 0 p.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.