Sport

”Trebuie să mergem la Tokyo!”

Ziarul de Vrancea
23 feb 2021 541 vizualizări

Consideră handbalista numărul 1 a României, aflată cu coechipierele sale la un stagiu de pregătire înaintea turneului preolimpic din Muntenegru

Căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a declarat că prima reprezentativă are o enormă uriașă să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo și în consecință ea și colegele sale trebuie să fie foarte atente la turneul preolimpic din Muntenegru (19-21 martie), se arată într-un comunicat de pres. „Este o șansă unică și fiecare trebuie să trăiască clipa, nu te poți gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață, așa că trebuie să trăim momentul, să dăm ce avem mai bun în acele zile în Muntenegru și să mergem la Tokyo. Presiunea există pe umerii mei, îmi doresc mult să ne calificăm la JO, mai ales că unele am muncit mult în acest ciclul olimpic prelungit. Avem o șansă enormă să ne calificăm la JO și trebuie să fim foarte atenți și să profităm de fiecare minut pe care-l avem la națională”, a afirmat Neagu. Interul stânga crede că nu vor fi surprize majore în ceea ce privește jocul adversarelor României de la turneul preolimpic. „Știm cum joacă Norvegia și Muntenegru, de obicei echipele au un sistem pe care se bazează și schimbă puține lucruri mai ales înaintea unor meciuri atât de importante. Este foarte clar că întâlnim adversari puternici, de Norvegia nu mai avem ce spune, iar în meciul cu Muntenegru, pe care noi îl considerăm decisiv pentru noi și pentru calificarea la JO, vom încerca să facem totul cât mai bine. Nu credem că jocul cu Norvegia este pierdut dinainte, în sport nu se știe niciodată ce se poate întâmpla... Noi încercăm să obținem victorii în fiecare zi la acel turneu preolimpic. Suntem puțini oameni din acest grup care am fost la o ediție de JO și de aceea cred că dorința este foarte mare. Sper ca în Muntenegru să fie toate lucrurile cum trebuie, să se alinieze totul, să avem și puțin noroc și să mergem la JO. Calificarea la Tokyo ar șterge tot ce am îndurat în ultimul an și jumătate, accidentări, dureri, perioade grele, totul”, a menționat ea.

Echipa națională de handbal feminin a României efectuează începând de ieri și până în 27 februarie un stagiu de pregătire în vederea participării la turneul preolimpic din Muntenegru în absența selecționerului Adrian Vasile, depistat pozitiv la coronavirus. De asemenea, de la această acțiune absentează și jucătoarele Denisa Dedu, Gabriela Perianu și Bianca Bazaliu, toate depistate pozitiv la COVID-19. Lotul României pentru acțiunea din 23-27 februarie este format din următoarele 20 de jucătoare: Diana Ciucă, Elena Șerban, Daciana Hosu (portari), Raluca Băcăuanu Eliza Buceschi, Nicoleta Dincă, Cristina Florica, Alina Ilie, Ana Maria Iuganu, Cristina Laslo, Laura Moisă, Andra Moroianu, Cristina Neagu, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoșer, Andreea Popa, Laura Popa, Laura Pristavița. Reprezentativa României va participa între 19 și 21 martie la turneul preolimpic din Muntenegru alături de Norvegia, echipa țării gazdă și încă selecționată din Asia. Primele două clasate la acest turneu își asigură participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.