Sport

„Trebuie să aducem abonații la stadion”

Ziarul de Vrancea
30 mai 2020 700 vizualizări

Spune patronul FC Botoșani, Valeriu Iftime, care dorește un amical cu Poli Iași la finele săptămânii

Patronul FC Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat, luni, că LPF trebui să facă totul pentru ca meciurile să se joace cu spectatori, la reluarea Ligii I după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus. „Eu am fost primul care am spus că trebuie să facem orice efort de a aduce spectatori pe stadioane. Ține de obligația noastră de a ne respecta suporterii. Eu am 1.000 de abonați, eu nu le pot lua acest drept de a vedea un meci de fotbal, în condițiile în care se poate, chiar în această stare mai specială. La un stadion de 7.000 de locuri la Botoșani, cei 1.000-1.2000 de abonați ai mei pot încăpea fără niciun fel de problemă, în condițiile în care fiecare din club trebuie să știe că nu se vor putea îmbulzi la porți, atât la intrare, cât și la ieșire, trebuie să știe când vin la stadion oamenii, cum îi protejăm, cum îi distanțăm între ei. E în aer deschis, lucrurile acestea se pot face. Un stadion din România, mai ales cum e cel de la Botoșani, respiră cum ar fi plămânul Europei. Nu cred că la Craiova nu poți aduce 3.000, 4.000, 5.000 de oameni pe stadionul ăla. Povestea este cum intră pe stadion și cum pleacă de pe stadion, dacă oamenii înțeleg lucrul ăsta, să țină distanța. Pentru că pe stadion îi poți împărți, îi poți răsfira peste tot. Și bineînțeles nu pot să vină ăia în pieile goale și cu flăcări și cu petarde, pe care nu-i controlezi nici în timp de război, d-apăi în timp de pandemie. Acolo e mai complicat”, a declarat Iftime, la ProX.

Valeriu Iftime este în favoarea măsurii ca echipa care are un focar de coronavirus să piardă meciurile la masa verde, cu 0-3. ” Dacă un club are un focar de infecție, e clar că va trebui să nu joace un meci, două și s-ar putea să piardă totul. Dar nu înseamnă să închidem campionatul, să nu închidem meciurile de play-off, stai un meci pe dreapta, nu joci două meciuri, asta este... Clubul a pierdut cu 0-3, nu stă pe dreapta și noi așteptăm să revină el, respectiva echipă”.

FC Botoșani a dat drumul fotbaliștilor acasă. Jucătorii vor fi cantonați de antrenorul Marius Croitoru până vineri, când se speră să se joace un meci amical la Iași FRF și LPF doresc să reia Liga I la 13-14 iunie, dar pentru acest lucru au nevoie de acordul guvernului. În campionat mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off și 48 din play-out. Liga I este înteruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.