Sport

Traversare în mod triumfal

Ziarul de Vrancea
22 ian 2018 696 vizualizări

Echipajul românesc cu patru vâslași a reușit să străbată Oceanul Atlantic stabilind un nou record mondial

Echipa românească Atlantic4, formată din Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu și Marius Alexe, a stabilit un nou record mondial de traversare a Oceanului Atlantic pentru cea mai rapidă ambarcațiune de tip Pure din categoria de patru membri, informează site-ul oficial al expediției.  "Misiune îndeplinită! Atlantic4 a traversat Oceanul Atlantic în 38 de zile, 14 ore și 32 de minute, stabilind astfel un nou record mondial pentru cea mai rapidă ambarcațiune de tip Pure din categoria de patru membri care traversează Atlanticul, recordul precedent fiind de 44 de zile, 20 de ore și 22 de minute aparținând echipei britanice All Beans No Monkeys", se menționează pe site-ul citat.

Prima echipă din România și totodată din Europa de Est participantă la cea mai grea cursă de canotaj din lume, Talisker Whisky Atlantic Challenge, a plecat din La Gomera (Spania) la data de 14 decembrie 2017 și a ajuns în Antigua (Caraibe) la 22 ianuarie 2018, în jurul orei 4-5 dimineața, ora României. Ei au ajuns la finiș pe locul 12 din totalul ambarcațiunilor, locul IX în categoria de 4.

"Reîntâlnirea cu cei dragi a fost de departe una extrem de emoționantă. Am asistat și la o cerere în căsătorie. Ionuț, mezinul echipajului, nu doar că a traversat Oceanul Atlantic vâslind, dar i-a adresat și iubitei sale întrebarea cea mare. Aceasta a răspuns, bineînțeles, 'Da' - lucru care a amplificat bucuria și sentimentul de împlinire pentru fiecare persoană aflată la fața locului", se mai arată pe site-ul Atlantic4.


Componenții echipajului Atlantic4 au traversat Oceanul Atlantic cu scopul strângerii de fonduri pentru construirea, la Adunații Copăceni, a unui centru HOSPICE socio-medical, destinat copiilor diagnosticați cu boli rare sau limitatoare de viață. În vara anului trecut, echipa Atlantic4, atunci formată din cinci membri, Andrei Roșu, Vasile Oșean, Ionuț Olteanu, Marius Alexe și Alexandru Dumbravă, a stabilit un nou record mondial de viteză la traversarea Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle, 11 zile, 6 ore și un minut.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.