Sport

VIDEO | Debut victorios pentru CSM Focșani 2007 în turul 3 al Cupei EHF la handbal masculin

Ziarul de Vrancea
29 nov 2021 1624 vizualizări

Atmosferă de mare sărbătoare sâmbătă seara, 27 noiembrie 2021, la Focșani, mai ales că publicul a avut acces la debutul echipei favorite în cupele europene, bucurându-se de succesul cu 28-26 al formației pregătite de Dalibor Cutura.

Echipa CSM Focșani 2007 n-a avut parte de un adversar tocmai comod în turul 3 al Cupei EHF (fosta Challenge), gruparea islandeză Haukar. De altfel, oaspeții au confirmat tot ce se știa despre handbalul nordic, unul curat, plăcut ochiului, jucat în viteză, cu jucători având un bagaj tehnic remarcabil, inclusiv în regim de viteză. Fără vedete în lot, islandezii au avut un star pe banca tehnică, e vorba de antrenorul Aron Kristjansson, fost internațional și selceționer al naționalei Islandei.

Oaspeții au început mai bine, profitând de tracul debutului adversarilor, mai ales la nivelul porții, acolo unde primele 30 de minute n-au fost deloc în regulă. Așa se face că islandezii s-au desprins la 3 goluri – 8-5 (min. 11), 10-7 (min. 13), 13-10 (min. 20). Spre finalul primei reprize, nordicii și-au mai pierdut din precizie, iar vrâncenii au profitat și au lovit inclusiv pe contraatac, acolo unde Miroiu a impresionat prin viteză și precizie, iar Focșaniul a intrat la pauză cu două goluri, avans, 16-14.

Înainte de începerea reprizei secunde, am asistat la o decizie mai rar întâlnită, mai ales în cupele europene: arbitrii bosniaci i-au arătat cartonașul roșu portarului Aron Edvardsson, pentru că ar fi lovit cu pumnul în ușa care ducea de la teren la vestiare, la ieșirea de pe teren după prima repriză. ”Nu înțeleg, ușa s-a închis în fața mea, iar eu am împins-o pentru a o deschide, nu am lovit-o cu pumnul”, mi-a spus după joc portarul lui Haukar. Cert e că islandezii au rămas într-un singur portar, care a început repriza secundă cu două intervenții în situație de 1 la 1 cu adversarii.

Echipa vrânceană n-a mai avut atacul pozițional inspirat din prima repriză, islandezii s-au apărat mult mai atent și astfel s-a ajuns ca în minutul 50 scorul să fie egal, 23-23. S-a mers cap la cap până în ultimul minut, când Thorgeirsson a ratat ocazia egalării, iar la ultimul atac al partidei Miroiu a înscris și a stabilit scorul final cu 3 secunde înainte de final, după ce a recuperat o minge respinsă de portarul Stefansson. CSM Focșani a obținut o victorie muncită și meritată, dar calificarea se va juca sâmbăta viitoare, la Hafnarfjordur, în Islanda.

CSM Focșani 2007 – Haukar Handball Islanda: 28-26 (16-14) Arbitri: Edin Kulovic / Vedad Skaljic (Bosnia-Herțegovina)

CSM Focșani 2007: Cloșcă, Marocico – Miroiu 7, Mănescu 5, Marjanovic 5, Drăgan 4, Marijanac 3, Krstevski 2, Rață 1, Hrimiuc 1, Popovici, Pătru, Țuțu, Eros. Antrenor: Dalibor Cutura.

Haukar Handball Islanda: Edvardsson, Stefansson – Aronsson 7, Brynjolfsson 6, Olafsson 4, Einarsson 4, Thorgeirsson 2, Baumruk 1, Heimisson 1, Jonsson 1, Gudmundsson, Bjornsson, Baruson, Jonasson. Antrenor: Aron Kristjansson.

VIDEO:Iordache Virgil

Mini-interviul antrenorului CSM Focșani 2007 Dalibor Cutura după meci

Reporter:Dalibor, victorie pentru CSM Focșani 2007 în debutul turului 3 al Cupei EHF, câteva cuvinte mai întâi despre cum ți s-a părut meciul

Antrenorul CSM Focșani 2007 Dalibor Cutura:În primul rând, felicit băieții pentru că au demonstrat un mare caracter și atitudine și implicare.E o victorie!Nu e o diferență mare dar e o victorie.la 2 goluri.E prima repriză.E clar că avem o ”deplasare lungă” în Islanda.O să încercăm să câștigăm și dincolo.De ce nu?Și să trecem în turul următor.

Reporter:Care crezi c-a fost cauza începutului mai greoi, când islandezii au fost peste voi, în primele 20 de minute?

Antrenorul CSM Focșani 2007 Dalibor Cutura:Eu cred că n-am jucat atât de rău, nici în apărare, nici în atac.A fost lipsă puțin de concentrare la finalizare, la aruncări clare, unul la unul cu portarul.Și nici portarii noștri la început n-au prins niște mingi , aruncări de la mare distanță, zic eu.După aceea e clar că am revenit, la fel și portarii noștri.Am întors marcatorii și cred că am meritat astăzi victoria.

Reporter:După ce ai văzut astăzi și după rezultat, care crezi că sunt șansele de calificare?  

Antrenorul CSM Focșani 2007 Dalibor Cutura:Eu sincer cred că sunt 50%-50% cum am zis și înainte de meciul de astăzi.E o altă școală de handbal diferită, de handbal scandinav, cu aruncări de afară, cu joc rapid.Dar eu zic că s-a văzut astăzi că și noi avem valoare și putem să putem să câștigăm și în deplasare.

Reporter:Mulțumesc și baftă multă!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.