Sport

Tragedie în sportul american

Ziarul de Vrancea
26 ian 2020 886 vizualizări

Fostul star NBA, Kobe Bryant și una dintre fiicele sale au fost victimele unui accident aviatic petrecut în California * în afară de ei, ar mai fi decedat pilotul și încă șase persoane

Fostul baschetbalist Kobe Bryant a încetat din viață, duminică, la vârsta de 41 de ani, după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit în Calabasas. Potrivit sursei citate, în elicopterul privat al lui Bryant se aflau cel puțin încă trei persoane. Niciuna dintre persoanele din elicopter nu a supraviețuit, fiind confirmate cinci decese. Conform, CNN, fiica în vârstă de 13 ani a lui Kobe Bryant, Gianna, se afla și ea în elicopter, iar Bryant își ducea fiica la un turneu de baschet. Conform tmz.com Gianna se afla în elicopter, însă menționează că destinația era Mamba Academy, pentru un antrenament de baschet.

Alex Villanueva, șeriful din Los Angeles, a anunțat că în elicopter se aflau pilotul și încă opt persoane. Șeriful nu a făcut precizări cu privire la identitatea persoanelor din aparatul de zbor, afirmând că este „total nepotrivit” să o facă până când legistul nu va efectua identificarea cadavrelor. „Este un coșmar logistic, în sensul că locul prăbușirii nu este unul accesibil. Investigația poate fi un proces foarte extins”, a declarat șeriful. Villanueva a mai spus că biroul său lucrează cu Agenția Națională pentru SiguranțaTransporturilor și cu Administrația Federală a Aviației pentru a determina cauza accidentului. Presa americană a anunțat că fostul baschetbalist Kobe Bryant și fiica lui de 13 ani, Gianna, au încetat din viață, duminică, după ce elicopterul Sikorsky S-76B în care se aflau s-a prăbușit lângă Calabasas, o localitate aflată la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles. Potrivit Federal Aviation Administration, aparatul fusese fabricat în 1991 și era înregistrat pe numele societății Island Express Holding Corp.

Cum s-a produs accidentul

Elicopterul în care se afla fostul baschetbalist Kobe Bryant și fiica lui de 13 ani, Gianna, s-a rotit 15 minute deasupra orașului Burbank, din zona metropolitană a Los Angeles, înainte de prăbușire, informează dailymail.co.uk. Pilotul Ara Zobayan a făcut aceste manevre pentru a primi din partea controlorilor de trafic aerian permisiunea de a-și continua drumul în condiții speciale de zbor la vedere (SVFR), deși condițiile meteorologice, ceață, nu erau prielnice. Elicopterul a plecat în condiții dificile de vizibilitate, sub opt kilometri, cu un plafon de nori la 400 de metri deasupra solului. În aceleași condiții, poliția din Los Angeles a decis să-și țină aparatele de zbor la sol. În momentul prăbușirii, elicopterul zbura cu aproape 300 de kilometri/oră și cobora cu 1.200 de metri/minut. Aparatul s-a zdrobit de un deal din Calabasas, la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles și la 28 de kilometri de Mamba Sports Academy, destinația celor din elicopter. În urma impactului, pilotul și toți pasagerii și-au pierdut viața. În afara pilotului, a lui Kobe Bryant și a fiicei fostului baschetablist, Gianna, în aparat se mai aflau John Altobelli, antrenor al echipei de baseball Orange Coast College, soția lui, Keri, fiica lor, Alyssa, care juca la aceeași echipă de baschet cu Gianna, Payton Chester, o altă jucătoare de baschet, împreună cu mama ei, Sarah Chester, și Christina Mauser, antrenoare de baschet feminin.

Două decenii în NBA

Kobe Bryant, 41 de ani, a câștigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, a cucerit două medalii de aur la Jocurile Olimpice cu echipa SUA, a fost desemnat cel mai bun jucător din NBA în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 și 2010, a fost selecționat de 17 ori pentru All Star Game și a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor. Datorită talentului său, Bryant a intrat în NBA din liceu. El a debutat în 1996, la vârsta de 18 ani, două luni și 11 zile, fiind cel mai tânăr debutant din istoria NBA la acea dată. Kobe Bryant s-a retras din activitate în 2016, după 20 de ani petrecuți ca jucător al echipei Los Angeles Lakers. El era căsătorit cu Vanessa și aveau împreună patru fete, Natalia, 17 ani, Gianna, 13 ani, Bianka, trei ani, și Capri, născută în iulie 2019.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.